БЛС ще представи позицията си по случая с починалото 3-годишно дете в София

Втората група участници в 28-та Национална антарктическа експедиция заминава за ледения континент

Отнемат деца без съд В Закона за социалните услуги “цъка нова Истанбулска бомба”

Кой е най-лесният начин да се изпокараш с всички на Коледа?

Климат, енергия и сигурност в новия световен ред В Европейския съюз процесите не могат да бъдат определени като стабилни и предсказуеми

Книгата „Чий шпионин е княз Никита Лобанов-Ростовски” беше представена в София

Фандъкова: В няколко района на София имаме проблеми с изгарянето на отпадъци 

Крадци отмъкват коли в София, докато собствениците им ги чистят от снега

Хиляди излязоха на протест срещу чешкия премиер Андрей Бабиш

Жълт код за гъста мъгла в 15 области на страната

Остава отцепена бензиностанцията на „Цариградско шосе“, в която се заби кола Движението по булеварда е нормално, няма опасност за хората в околността

Горещи снимки от почивката на Бела Хадид в Маями

Тръмп предупреди Русия да не се намесва в изборите в САЩ

Три коли изгоряха на паркинг в столичен квартал

Кметът на Перник предлага по-лек режим на водата за празниците

Съдийската колегия на ВСС бламира Лозан Панов Отхвърлено е предложението му да отстрани своя заместник Красимир Влахов

Членовете на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърлиха с 10 на 4 гласа опита на Лозан Панов да отстрани от поста своя заместник Красимир Влахов и да назначи Светла Димитрова. Това се случи вчера след 3-часови „лакърдии“ по израза на съдебния кадровик Драгомир Кояджиков, цитиран от „Правен свят”.
Неясно с какви мотиви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) настояваше за рокадата. Пред колегите си от Гражданската колегия Панов е заявил, че липсва „доверие“ и „синергия“ между него и заместника му, а пред съдебните кадровици вчера говори, че Влахов е направил съществени пропуски в работата си.

Магистратите се обединиха около тезата, че е в правото на административния ръководител на всеки орган на съдебната власт да предлага свои заместници, но не одобряват начина, по който Панов се опитва да прави това.

„Превърнахте един лесен казус, в морален казус. Нямате право да унижавате по този начин нито един съдия или човек. Мисля, че съдия Влахов има достатъчно качества да бъде и съдия, и ръководител. Ясно е, че има дълбоко разстройство в отношенията ви. Това, което правите е прецедент“, заяви Боряна Димитрова на Панов.

Вчера съдия Влахов е заявил, че ще депозира лично оставката си в деловодството на ВСС в знак на чест и колегиалност единствено и само към колегата си Светла Димитрова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.