Съдията на дербито мрази дузпите

Драгомир Драганов, съдията на голямото дерби „Лудогорец“ - ЦСКА, мрази дузпите. Поне така сочи историята и гневът, изляни от „Армията“ и „Левски“ в историята. ЦСКА изригна срещу Драганов след победа с 3:0 над „Дунав“ миналия сезон. Тогава реферът подмина чиста дузпа за „червените“, а шефът му Петър Петров определи тази и други спорти ситуации като „човешки грешки“.

Драганов, който работи във фирма за елинсталации, беше определен и като черна котка за „Левски“. В първите четири мача, които свири на „сините“, грандът не спечели нито веднъж. В един от двубоите – срещу „Монтана“ (0:0), шефовете на „Левски“ претендираха за три неотсъдени дузпи.

През този сезон Драганов е свирил два мача на „Лудогорец“ и един на ЦСКА. Първо шампионите завършиха 1:1 у дома с „Пирин“, когато изпуснаха дузпа. Вторият двубой е победата с 4:2 над „Витоша“. Освен това реферът ръководи и лесния успех на ЦСКА с 3:0 над гостуващия „Верея“.

Във втора поредна седмица съдийската комисия на БФС гласува доверие за дерби на рефер, който не е международен. Първият мач „Лудорец“ - „Левски“ (2:0) се превърна в блестящо представяне на Волен Чинков. Младият рефер показа огромна смелост, отменяйки първо признат гол за тима от Разград. Тогава страничният съдия не вдигна флага, но след кратка дискусия Чинков взе правилното решение. Дори изгоненият от него треньор Димитър Димитров-Херо се извини на следващия ден за държанието си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ