Съдията по делото срещу Ембака си даде отвод - обвиненият ударил колата му

Не успя да стартира делото срещу Емил Първанов - Ембака, обвинен за убийството на магистрала "Струма", тъй като съдията си даде отвод.

Подсъдимият е с мярка „Домашен арест”, която изтърпява в Сандански. Въпреки това на 21 октомври той предизвикал катастрофа в Благоевград. При инцидента ударил с джипа си леко лекия автомобил „Опел” на съдията по делото – Петър Пандев, който бил паркиран на паркинг пред блока му.

Всичко това стана ясно днес в съдебната зала.

За пътния инцидент съобщи адвокатът на подсъдимия Марин Марковски, който заради инцидента поиска отвод на съдебния състав.

"Господин председател на съдебния състав, много ви уважаваме, вярваме във вашата експертиза. Но искаме да си направите отвод, тъй като може да сте предубеден в хода на делото. Нашият подзащитен карал бавно, но е причинил ПТП и повреда на вашата кола. Знаем, че сте над тези неща, но може да проявите лично отношение. Винаги може да остане сянка на съмнение в решението ви, докато гледате делото", каза адвокат Марковски.

За ПТП-то е съставен акт за установяване на административно нарушение на Първанов, щетите са само леко одраскана броня на съдийската кола.

Съдия Пандев пък заяви, че едва тази сутрин е разбрал кой е ударил колата му.

"За да няма и капка съмнение, смятам, че трябва да се самоотзова от по-нататъшно участие в процеса. Това ще се докладва на председателя на Окръжен съд, за да се назначи нов съдебен състав и да се насрочи дата на делото", заяви съдия Пандев.

Ембака е обвинен за извършено убийство по хулигански подбуди. Той ще бъде съден, че на 26.06.2015 г. около 13.30 ч. на новостроящ се обект „Магистрала Струма“, Лот 4, чрез нанасяне на удар с камък по главата умишлено е умъртвил Николай Чивиев от София. Загиналият работел в „Агромах Роуда“ ЕООД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право