Съдия Галя Георгиева ранена при катастрофа (обзор)

Съдия Галя Георгиева, член на Висшия съдебен съвет, бе ранена при катастрофа на магистрала “Струма”. Тя е в “Пирогов” и състоянието й е стабилизирано, съобщиха лекарите днес.

Пътната злополука станала около 20,20 ч в четвъртък близо до с. Долна Диканя. Галя Георгиева карала автомобил “Дайхацу Сирион” с около 90 км/ч. Внезапно била застигната и ударена отзад от по-мощна “Шкода Октавия”. Чешкия автомобил управлявал 32-годишният В. И. от Дупница.

Георгиева веднага била транспортирана до “Пирогов”.

При животоспасяваща операция се наложило да бъде отстранен далакът й, съобщи шефът на института проф. Асен Балтов.  Шофьорът на шкодата В. И. карал по магистралата със 150 км/ч, сочат първоначалните данни на КАТ. Той е тестван с дрегер и резултатът е отрицателен. Взета му е кръвна проба за алкохол и наркотици. В. И. работел за фирма, която внася авточасти.

По случая прокуратурата води разследване за причиняване на средна телесна повреда при пътнотранспортно произшествие.

Галя Георгиева е един от лидерите на мнозинството в съдийската колегия във ВСС. Та е от Пловдив и до постъпването си в съвета през 2012 г. работи като съдия в Пловдивския апелативен съд. През февруари Галя Георгиева поиска от колегата си Калин Калпакчиев обяснение за снимка, на която е в една компанията с бившия правосъден министър Христо Иванов, който сега е лидер на политическа партия, със скандалния еврочиновник Юри Тавание, както и с двама от ръководството на Съюза на съдиите в България - Атанас Атанасов и Весислава Иванова.

Вместо да даде пояснения, Калпакчиев започна да настоява ВСС да налага цензура над медии.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право