Съдия година и половина не ходи на работа, а получава заплата

В СРС има съдия, който година и половина не идва на работа, а получава заплата, казва Стефан Милев.

„Приех предизвикателството да създам нормална организация на работа и колегиална атмосфера в Софийски районен съд – съдиите да бъдат еднакво натоварени и когато някой забатачва работата си, да бъде санкциониран, а не толериран.“ Това заяви в интервю пред „Труд“ и.д. председателят на СРС Стефан Милев. Той даде пример за начина, по който е администриран по-рано най-големият съд в България:

„В СРС има съдия, който година и половина не идва на работа, а получава заплата. Никой не знае къде е, има предложение за уволнението му, но той не може да бъде открит, за да му се връчат актовете на съдебния инспектор и да даде обяснение. Колеги от инспектората ми предложиха да се свържа със столичната полиция, която да го открие. Според вас нормално ли е съдия да бъде издирван с полиция от работодателя си? Това е крайна мярка, но ще я приложа, ако трябва”.

Четете интервюто утре

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Не е луд който изяжда зелника, а този който му го дава.Като го намерят/ ако го намерят/, да върне парите заедно със законните лихви.Нали е съдия, би трябвало да разбере.Или има чадър над себе си.

  2. В някои демокрации има чиновници, които повече от петилетка получават заплата докато седят в къщи…

  3. А защо ВСС не гласува връщане на заплатата на този съдия и направо прекратяване на трудовото му правоотношение с дисциплинарно уволнение. Какво като не може да му връчат.Нека той да доказва в съда зашо трябва да го държат на работа Просто се уволнява и му прекратяват всичко. Това са пари от бюдета на съдебната власт каква е тази простотия как ще излезне ВСС пред колегите му съдии с чисти очи и ще обясни на натоварените съдии ,че един хърлюк взима 2г заплата и папа народна пара. Намерете го и не само го уволнете ами и му конфискувайте заплатите ,които дължи .Той не е работил.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.