Съдия по "Килърите" оглави съда в Шумен

Официално встъпи в длъжност новият председател на окръжния съд в Шумен съдия София Радославова. Това стана на тържествена церемония пред ръководството на Апелативен съд- Варна в четвъртък.

На свое заседание миналата седмица съдийската колегия на ВСС избра Радославова с 9 гласа. Новият административен ръководител на магистратите в Шумен има повече от 21 години юридически стаж. 19 от тях са преминали в органите на съдебната власт, като следовател в Окръжна следствена служба – Шумен и като наказателен съдия в ОС-Шумен. Съдия Радославова беше част от съдебния състав по мегаделото "Килърите", което се гледа в 155 заседания от окръжния съд в Шумен.

В Концепцията си за стратегическо управление на съда, съдия Радославова посочва пет цели за развитието на институцията. Сред конкретните мерки са определяне на съдия, който да осъществява връзки с медиите. Проучване на общественото мнение за работата на съда. Информационни електронни табла, периодични работни срещи с районните съдилища и партньорските институции, съвместни обучения на съдии, прокурори, разследващи органи и адвокати от съдебния район за провеждане на разпити, изслушване на малолетни и непълнолетни в т. нар. „синя стая“. Повече електронни услуги, ефективен административен контрол над срочността на разглеждане на делата и на сроковете за изготвяне на съдебните актове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България