Съдия разпореди кръвна проба за шофьор беглец

Снимка: Архив

Шофьор не спря на стоп-палка и се скри в храсти, после отказа тест с дрегер, но след намесата на прокурор и дежурен съдия му e взета кръвна проба. За среднощното приключение на Станислав А./46г./ от Шумен съобщават от пресцентъра на местната полиция.

Шофьорът с неплатени 14 наказателни постановления и три фиша бил стопиран в първите минути на съботния ден от екип, който работел по безопасността на движението в Индустриалната зона на Шумен. Книжката му била отнета и вместо да спре на палката, водачът на "Форд Транзит"-а с шуменска регистрация отпрашил. Патрулката го последвала и униформените видяли как слиза от буса и хуква в храстите край бившето ЗИЕНО. При извършената проверка полицейските служители установили, че Станислав силно лъха на алкохол. "Няма да духам, не искам дрегер", бил категоричен той. Отказал да даде и кръвна проба.

Като се запознали с дългото му "досие" на шофьор-рецидивист в полунощ катаджиите се консултирали с дежурен прокурор. Случаят стигнал и до дежурния съдия в Шумен, който взел решение за назначаване на задължителна кръвна проба. Така на Станислав му се наложило принудително да даде кръв за химичен анализ, а срещу него е образувано поредно досъдебно производство.

През 2014 г. той отново отказал да бъде тестван с дрегер и тогава го глобили 2 000 лв., лишили го и от книжка за 2 г. През 2016 г. е хващан да кара кола без Гражданска отговорност и е санкциониран с 400 лв. Това са само част от неплатените му санкции.

Още трима били изловени пияни зад волана в Шуменско през почивните дни. 40-годишният И.П., шофьор на товарен "Ивеко" от Шумен, бил с 1,12 промила алкохол, отказал кръвна проба и е установено, че е с влязла в сила присъда за същото деяние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право