Съдът в Пловдив остави в ареста тримата обвинени за хулигански действия в Куклен

Снимка: Архив

Пловдивският окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.К., В.К. и И.А. Тримата са обвинени в извършване на хулигански действия в Куклен на 28 април 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

Окръжният съд възприема напълно доводите на Районния съд, че от събраните до момента доказателства по делото, може да се направи обосновано предположение, че тримата обвиняеми са извършили престъпленията за които са им повдигнати обвинения и те са наказуеми с лишаване от свобода. Окръжните магистрати потвърдиха и извода на районните съдии, че от данните по делото не може да се направи извод, че има реална опасност Р.К., В.К. и И.А. да се укрият. Според съда обаче е налице опасност при по-лека мярка за неотклонение тримата да извършат престъпление. За това ги остави в ареста.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Спрямо Р.К., /на 22 г./, са повдигнат три обвинения - за хулиганство, за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител при изпълнение на служебните задължения и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен, обл. Пловдив.

Спрямо В.К., на 25 г., са повдигнати две обвинения - за хулиганство и за унищожаване на чужди движими вещи – предно обзорно стъкло на патрулен автомобил на ОД на МВР-Пловдив, извършени на 28 април 2019 г., в гр. Куклен.

И.А., на 21 г., е обвинен в това, че на 28 април 2019 г., причинил лека телесна повреда на втори полицейски служител при изпълнение на служебните задължения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право