Бус удари трамвай на столичния бул. „Ботевградско шосе”

Мръсен въздух над София и тази сутрин

Д-р Сергей Иванов: Голямата част от внесеното заразено месо вече е изконсумирано БАБХ закъсня драстично с предупрежденията, смята експертът

Доц. Атанас Мангъров: Инфектиращата доза при салмонела е много висока Внесените 100 тона заразено пилешко месо не са опасни категоричен е експертът

Британски милиардер дари 1 млн. паунда за кампанията на Борис Джонсън

Елица Бонев влезе в супер холивудски сериал

САЩ пращат още 7000 военни в Близкия изток за възпиране на Иран

Нетаняху: Израел има пълното право да анексира долината на река Йордан

КАТ стартира засилени проверки за студентския празник

Среща Русия-Украйна-ЕС за газа може да се проведе следващата седмица

Найджъл Фарадж: Моята партия създаде Борис Джонсън и той ще победи

Норвежки депутат предложи НАТО за Нобеловата награда за мир

Никулден е

Ето какво ще е времето днес

Чочев опериран, аут до края на сезона

Съдът задължи шефа на ОбС да свика сесия за референдума за Морската градина във Варна

Морската градина във Варна Снимка: Архив

Варненският административен съд задължи председателя на ОбС на Варна да свика сесия, на която да се обсъди подписката за местен референдум за Морската градина и крайбрежната алея.

Решението на магистратите е по дело срещу мълчалив отказ на шефа на местния парламент да внесе за разглеждане подписката, подадена през април 2013 г. Тя беше събрана тогава по инициатива на Сдружението за оптимизиране на правосъдието и администрацията/СОПА/ с подкрепата на други неправителствени организации.

За провеждането на референдум се изискваха по-малко от 30 000 подписа, а бяха събрани 33084. Внасянето им през пролетта на същата година стана в деловодството на варненския район „Приморски“ заради бомбена заплаха в общината. Въпросите за допитването са „Да достига ли паркът „Морска градина“ до морето, като включва изцяло крайбрежната зона от ската до морския бряг?“ и „Да бъде ли крайбрежната зона на град Варна паркова зона за отдих с обекти за хранене, спорт, атракции и развлечения, но без жилища, ателиета, офиси, молове, хотели, казина, конгресни центрове и яхтени пристанища?“.

Според решението на ВАС, което подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, трябва да се свика сесия на ОбС в срок от един месец след влизането му в сила.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тези от СОПА не се спряха да се пънат с този референдум, то не бяха фалшиви подписи, то не бяха тайни уговорки и наркая пак не могат да съберат достатъчно. И да се разгледа от ОбС ще се постигне консенсус, че този референдум е ВРЕДЕН за туристически град като Варна.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.