Съдът издирва касиерa беглец Петко Митевски, задигнал 21 млн. лв. от „Алфабанк“

Касиерът беглец Петко Митевски

Софийският апелативен съд (САС) не успя да стартира делото срещу бившия касиер Петко Митевски и започна да го издирва на различни адреси, в затворите и арестите. Митевски бе осъден на 15 г. затвор за длъжностно присвояване на 21 млн. лв. от “Алфабанк”. Когато Софийският градски съд чете присъдата, той бе с мярка “подписка”. Прокуратурата поиска Митевски да бъде задържан. Когато полицаите отишли в дома му да го арестуват, не го открили. От 19 юли Митевски е обявен за общодържавно издирване.

Магистратите от САС отправиха запитване към Националната следствена служба, с което да проверят дали бившият касиер не се намира в някой арест в страната. Също така изпратиха писмо и до Шесто районно управление, откъдето трябва да отговорят защо не е бил задържан, когато се явил доброволно в полицията, за да влезе в затвора след присъдата на първа инстанция.

Митевски има забрана да напуска страната и засега се издирва само в България. Както писа “Труд” още през юли, не е изключено той да се крие в пловдивски имоти на Борис Бояджиев – съпруг на сестрата на Митевски. Скандалният шурей е свързан с предприятието “Балканска звезда”-Троян, откъдето е Митевски. Следващото заседание е насрочено за 13 ноември.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

  1. Защо за такива хора няма закон, приватизатори и грабители на България? Тези двамата няма ли да ги вкарат на топло вече!

  2. Къде е полицията и защо толкова време не могат да открият Петко Митевски? 21 млн. лв. на колко ли хора можеше да се помогне с тези пари, а той на вероятно ги е изпрал през къв беше Борис Бояджиев!

  3. Банев, Борис Бояджиев, Петко Митевски… това са хора, които разграбиха България за жълти стотинки, накупиха си яхти, скъпи коли, имения и какво ли не.. Не ви ли е срам, че пенсионерите едвам издържат с по 200 лв. пенсия… Време е за възмездие!

  4. Нямам думи просто.. осъдени престъпници се разхождат свободно в РПУ и не се задържат, а после – общодържавно издирване. Работа на „ниво“, ама по нашенски..

  5. И международен паспорт да му издадат, че не са разбрали за издирването. пък после да се чудят защо го няма

  6. Крайно време беше да се разбере истината за Елпром Харманли и за Балканска Звезда. Г-н Бояджиев само си мисли, че има истински завод за Ел.мотори, а всичко е крадено, дори документацията и кадрите.

  7. Защо не претърсите Елпром Харманли, като е там задъръжте ги бе! А и като ги гледам, приватизации, фалшивни фалити, обири на банки и какво ли не!!!!!!! Когато и да ги арестуват, все ще е късно!!!! Арест на Бояджиев и Митевски -сега !!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.