Съдът остави в ареста Алекси, който уби с колата си две жени

Ромът имал книжка едва от 19 дни

Бургаският съд остави в ареста Алекси Димов. 18-годишният ром, едва с 19 дни стаж зад волана, уби две жени в Карнобат навръх Архангелова задушница. Пред съда във вторник Алекси, който е баща на едно дете, не каза, че съжалява за случилото се. Той помоли магистратите за мярка подписка. Държавното обвинение обаче бе категорично против промяна на мярката и пускането му на свобода. Алекси пътувал често в чужбина и имало опасност да се укрие, каза прокурорът по делото Малентина Маджарова.

В кулоарите преди заседанието адвокатът на обвиняемия- Красимир Кацарски обясни, че след като премазал една от жените - Ганка, Димов се опитал да и окаже първа помощ. По думите му, клиентът му загубил управление над автомобила, който му бил подарък от баща му.

Двете жени- Ганка и Каля, съседки от Карнобат, тръгнали за гробищата, когато на улица "Петър Берон", ги връхлетял мерцедеса на Алекси. Според местните хора, той се движел много бързо. Полицията има съмнения, че е участвал в гонка.

Пред съдията във вторник, ромът призна, че е карал с над 50 километра в час, но настояваше, че е загубил управление над автомобила.

Коментари

Задължително поле