Съдът остави хлипащата Мейзер в ареста, залата аплодира

Анита Мейзер

Препълнената зала ръкопляска на съда за решението

Скрила е американския си паспорт, от посолството на USA потвърдили  обаче за двойното гражданство

Два пъти скандалната Анита Мейзер, обвинена за убийството на съпруга си по непредпазливост, е предлагала пари, за да бъде потулена. Първият път е било още при подаване на сигнала на дежурния полицай от V РПУ за смъртта на мъжа й, когато искала да плати където и на когото трябва, за да не добие публична гласност инцидентът в дома й през фаталната ранна сутрин на 14 август.

Това посочи прокурор Виолета Радева по време на делото за исканата от обвинението най-тежка мярка "задържане под стража" във Варненския окръжен съд.  Има диск, на който е записан въпросният разговор за пари.  ВОС остави за постоянно в ареста Анита Мейзер, а препълнената зала с приятели и близки на жертвата ръкопляска на решението. Основанията на окръжен съдия Соня Нейкова бяха , че има опасност обвиняемата  да се укрие или да извърши друго престъпление. Оказа се, че разследващите не са намерили американския й паспорт през цялото това време, тя представила само българската си лична карта. Наложило се от посолството на САЩ у нас да потвърдят, че тя има и американско гражданство. Поредицата от престъпни деяния- с предлагане на пари, показва ,че тя е готова на всичко, за да избегне наказателна отговорност по отношение на смъртта на съпруга си, посочи магистратът.

Окръжна прокуратура повдигна в сряда преди делото второ обвинение срещу Анита Мейзер за предлаган подкуп от 30000 евро на полицая Радев, за да спре  процесуалните действия срещу нея и да не я задържа. Това е за втори път и е станало същия ден  в сградата на ОД на МВР, като обвиняемата е увеличавала сумите от 10 000 на 20000 и накрая на 30 000 лева. По време на делото беше потвърдена  причината за смъртата на съпруга й културиста Николай Димов -асфиксия от затягане на кабелни стяжки или така известните свински опашки около врата му. Анита е съзнавала, че поставя на опасност живота на съпруга си, посочи още прокурорът. Защитата на Анита Мейзер от двама адвокати, сред които бившият шеф на Варненския затвор Росен Желязков, поиска домашен арест обвиняемата. Според тезата им подзащитницата им съдействала на разследването от самото начало, а и нямало никакви доказателства, че е предлагала подкуп освен твърденията на един униформен служител. В процеса стана ясно, че Мейзер е съобщила на полицията  всъщност 2-3 часа след смъртта на Николай.

"Аз съм невинна, аз съм майка и жена! Обичам мъжа си, защо да го убивам, имахме планове да празнуваме рождения му ден. Аз съм съдействала 100% на разследването и ще съдействам... Навлизам в т. нар. климакс и полудявам отвътре" каза пред съда Анита Мейзер, която хлипаше непрекъснато. Още при влизането й в съдебната зала тя плачеше на глас, но фитнес приятели и близки на Николай започнаха да й викат "Хайде, стига с този цирк на опечалена вдовица". При обявяване на решението на съда за постоянен арест бившата миска припадна и се свлече в ръцете на полицейската охрана. Започнаха да я свестяват с вода и я измъкнаха през друга врата от залата. Преди заседанието единият от адвокатите й Олег Атанасов каза, че тя искала да прави заявление пред медиите, до което така и не се стигна. А и за това трябва да има разрешение от обвинението, посочи зам.-окръжният прокурор Радослав Лазаров.

На 23 август Николай е трябвало да стане на 40 години.Според всички негови приятели, дошли в съда, той не е имал интимни контакти с жена си от година и повече. Те смятат, че тя го е упоила с нещо и го е удушила умишлено. Николай и Анита са женени от 2011 година в САЩ , имат само американски брак, който не се признава в България, за това тя носи тук своето име Желева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право