На 19 септември 2019 да почерпят

Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

Съдът остави в ареста бащата, пребил 10-годишния си син

Районен съд – Велико Търново постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Борис Х. Б. (р. 1977г.), обвинен от Районна прокуратура – Велико Търново в това, че на 8-ми май в гр. Велико Търново, ул „Беляковско шосе“ нанесъл побой на 10-годишния си син, като умишлено му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, като телесната повреда е причинена на малолетно лице. Делото беше образувано по искане на Районната прокуратура.

Обвиняемият в съдебното заседание отричаше да е извършил престъплението, в което е обвинен и помоли съда за налагане на по-лека мярка за неотклонение. Според защитата на бащата не са налице необходимите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на подзащитния му, а именно че липсват доказателства за участието на обвиняемия в твърдяното за извършено престъпление.

Магистратите обаче решиха, че са налице и трите предпоставки за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, предвидени в наказателно-процесуалния кодекс. „Мъжът е обвиняем за тежко престъпление, за което се предвиждат от 2 до 10 години лишаване от свобода, като въпреки ранния етап на разследването, са налице достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение за това, че той е извършил престъплението, в което е обвинен.

Представените по делото доказателства го определят като лице с висока обществена опасност и обективират заключение той да извърши друго престъпление, в това число да повлияе на хода на разследването. Опасността да се укрие се обективира от факта, че обвиняемият пребивава не на постоянния си адрес, а на такъв, който не е заявен като настоящ по предвидения ред и към момента не е установено правното основание, на което пребивава там.” – бяха мотивите на магистратите, с които определиха мярка за неотклонение „задържане под стража“ за обвиняемия.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново в тридневен срок, като в такъв случай последният ще разгледа делото на 18 май 2017 г. (четвъртък) от 10.00 часа.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.