Съдът остави в ареста Перата и двама цигани, задържани за побоя в Асеновград

петър низамов-перата

Пловдивският окръжен съд отказа да уважи жалбата на прославилия се като ловец на нелегални бежанци бургазлия Петър Низамов-Перата против определението на Районен съд-Асеновград, с което му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Срещу Петър Низамов са повдигнати обвинения за хулиганство – престъпление по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс и за причиняване на лека телесна повреда на оператор на БТВ по хулигански подбуди – престъпление по чл.131 ал.1 т.12 във връзка с чл. 130 ал.1 от НК. Пловдивските окръжни магистрати решиха, че съществува обосновано предположение, че Петър Низамов да е извършил и двете престъпления, в които е обвинен, както и че съществува опасност при по-лека мярка за неотклонение да извърши друго престъпление. Определението на Пловдивския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Жалбата на Петър Низамов бе гледана при закрити за журналисти врати в четвъртък късно вечерта по настояване на адвокатите му с мотива, че сестра му Надя щяла да разкрие твърде лични детайли относно здравословния статус на брат си.

Освен Петър Низамов за постоянно в ареста до старта на процеса срещу тях в Районния съд в Асеновград остават и укривалите се цяла седмица от полицията цигани Асен Асенов и Джавет Юсеинов, които са част от 11-те задържани за побоя над деца спортисти, треньори и родители от клуба по кану-каяк „Асеновец”, извършен на 26 юни край язовир „44-те извора” и местната болница. Пловдивският окръжен съд отряза жалбите им срещу определението на Районния съд в Асеновград, с което им бе наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу двамата от ромската махала „Лозница” са повдигнати обвинения за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като хулиганството се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл. 325, ал.2 във връзка с ал.1 във връзка с чл. 20, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Пловдивските окръжни магистрати решиха, че има обосновано предположение Асен Асенов и Джавет Юсеинов да са извършили престъплението, в което са обвинени. Освен това съществува реална опасност да извършат ново престъпление, а за Асен Асенов - и да се укрие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право