Постоянен арест за плевенчанката от магистрала „Тракия“

Психолози пазят Цвета Таскова да не посегне на живота си

“Искам да поднеса искрените си съболезнования за загиналите. Не мога да опиша съжалението си. Не очаквам хората да ме разберат. Искам всички, които са в болница, да оздравеят”. Едва сдържайки сълзите си и с тези думи 29-годишната Цвета Таскова от Плевен се обърна към състав на Софийския окръжен съд. В понеделник магистратите решиха да я остави постоянно зад решетките, защото имало достатъчно данни, че е причинила инцидента.

Таскова е обвинена, че е предизвикала по непредпазливост катастрофата на магистрала “Тракия” в петък, при която загинаха 6 души и 26 бяха ранени. Тя се прибирала от Пампорово, където няколко дни по-рано приключила сезонната работа. Планирала да замине пак на гурбет в Гърция, заради което от прокуратурата смятат, че има опасност да се укрие зад граница.

Адвокатът й бе категоричен, че Таскова е дала показания и ще съдейства за разследването. Тя също е в шок от случилото се и с нея работят психолог и психиатър, защото можело да посегне на живота си. Защитникът й смята, че доказателствата не са категорични и еднозначни. Той не изключи вина за трагичната развръзка да има и шофьорът на автобуса.

Към делото е приложена експертиза, но от нея не стават ясни всички детайли около инцидента. От прокуратурата не изключиха и възможността плевенчанката с “Рено”-то да се е ударила в предната лява гума на автобуса и това да е довело до инцидента.

Разпитани са около 30 свидетели, предимно пътници от рейса. Някои от тях разказват, че не са усетили удара, но всички са категорични, че след това автобусът започнал да криволичи преди да падне в канавката. Спътник на Таскова пък твърди, че тя се държала неадекватно зад волана и завила наляво към мантинелата, а след това рязко вдясно.

В съдебната зала вчера дойдоха и родителите на Цвета. Баща й е обучавал авиатори, а майка й работела като преподавател по медицина. Таскова е била задържана през 2016 г. за шофиране след употреба на алкохол.

Коментари

Задължително поле