Разследват 18-годишен за изнасилване на родната му сестра

Снимка: Архив

Момчето беше осъдено преди месец за блудство за каката

18-годишен младеж, осъден на пробация и безвъзмезден труд за блудство с кака си, е задържан под стража този път за изнасилване на 20-годишната си кръвна родственица.

Районният съд в Търговище е постановил в четвъртък мярка за неотклонение „задържане под стража” за Ибрахим А., съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна. Срещу момчето е заведено досъдебно производство за изнасилване, което е станало на 28 октомври. Жертва на насилието била по-голямата му сестра, която имала забавено умствено развитие.

Изнасилването станало само три седмици, след като момчето беше осъдено за блудство за кака си.

Както „Труд” съобщи предното престъпление  е станало през февруари тази година, когато Ибрахим бил още непълнолетен. Тогава той си признал направеното. Съдът постанови 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, задължителна регистрация и срещи с пробационен служител  за срок от 6 месеца. Той трябваше да плати и 600 лева разноски за делото за блудство.

Според запознати момчето нямало психични или умствени проблеми. Прокрадна се и версия, че то платило на сестра си мизерна сума и тя се съгласила. За изясняване на фактите се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право