Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Съдът остави в затвора рецидивист, принуждавал жена да проституира

Снимка: Архив

Районен съд – Плевен наложи едно общо най-тежко наказание 6 години „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим и глоба в размер на 10 000лева на Румен А. за извършени от него две престъпления срещу половата неприкосновеност на пострадалата Зорница И. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – Плевен обвинителен акт срещу подсъдимия Румен А.

В хода на наказателното производство било установено, че през месец септември 2015 г., малко след изтърпяване на поредното наказание „Лишаване от свобода“ осъденият Румен А. се запознал с пострадалата. Още от деня, в който се запознали осъденият започнал да се държи предизвикателно с пострадалата, като й заявил, че много я харесва и настоява да заживеят заедно. За целта един ден, той я придружил до дома й, заплашил я с физическа сила, принудил я да събере личните си вещи и да тръгне с него.

Силно респектирана от поведението на осъдения Румен А., изплашена за себе си и за невръстното си дете, пострадалата взела момиченцето и багажа си, и тръгнала с него. Известно време тримата живели в домовете на различни роднини на осъдения, като през октомври 2015 г. се установили в с. Божурица. Там осъденият Румен А. започнал да склонява пострадалата Зорница И. да започне да проституира, за да изкарва пари за издръжката им. Пострадалата отказала, но от страх да не бъде физически малтретирана се съгласила.

Така в продължение на около един месец осъденият Румен А. откарвал пострадалата на главен път Е-83 Плевен-Русе, където тя предлагала сексуални услуги срещу заплащане. На ден тя получавала между 100 – 150 лева, които предоставяла на Румен А.

В началото на месец ноември 2015г. Румен А. решил да отведе пострадалата в Гърция, където да продължи да проституира и така да изкарва повече пари. За да мотивира Зорница да тръгне за Гърция, осъденият й казал, че там има познати, които са им намерили работа. Двамата напуснали пределите на България в началото на месец ноември 2015 г. Двамата пристигнали на остров Крит, където се настанили на квартира в дома на българска гражданка, омъжена за грък.

Първоначално осъденият Румен А. и пострадалата Зорница започнали работа като берачи на маслини, но след няколко дни Румен А. решил да не работи повече. Зорница продължила през деня да работи на полето, а вечер предлагала сексуални услуги по домовете на „клиенти“, които Румен А. й намирал по телефона. След около месец пострадалата Зорница отказала да продължава да проституира и Румен й нанесъл тежък побой, което довело до намеса на гръцката полиция. След това двамата се върнали в България. Зорница избягала от дома на осъдения, подала жалба в полицията и била настанена в Център за закрила.

Румен А. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 57 пъти /заедно с определенията за групиране на наказанията/ за извършени от него различни тежки престъпления.

В настоящия момент Румен А. се намира в Затвора в гр. Плевен, т.к. изтърпява друга присъда „Лишаване от свобода“, влязла в сила на 21.12.2016 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете