Съдът остави на работа кмета на Септември

Снимка Архив

Апелативният специализиран съд остави кмета на Септември Марин Рачев и експерта по инвеститорски контрол в общината Станой Милов на постовете им и отхвърли искането на прокуратурата да бъдат временно отстранени от длъжоност до приключване на разследването.

Според магистратите няма доказателства, че кметът е опитал или ще опита да въздейства на разследващите или на свидетели по делото, както и да укрива или унищожава документи. Точно обратното - още в началото на разследването срещу него той е излязъл в отпуск и до момента е съдействал на прокуратурата.

Съдът анализира и свидетелски показания, дадени до момента, според които хората се притесняват да говорят, тъй като са служебно зависими от кмета. Магистратите са на мнение, че тези показания не са конкретни, за да бъдат уважени.

Решението на съда е окончателно.

"Няма да стъпя в общината, освен ако не бъда извикан за подписване на конкретни документи. Нека прокуратурата си свърши работата и събере всички доказателства - и уличаващи, и такива, които биха могли да са в моя полза, заяви кметът Рачев, след като чу решението на съда.

Коментари

Задължително поле