Президентът връчи висши държавни отличия на шестима изтъкнати българи

Бирата отлага менопаузата

Борисов се срещна с премиера на Финландия Анти Рине, обсъдиха Многогодишната финансова рамка

ЮНЕСКО показва постиженията на БАН в Париж

Деси Цонева роди момиченце

Светослав Костов: Ще обжалвам решението на СЕМ

Лейкърс се справи с Уориърс без Къри

Оставиха в ареста жената, обвинена за убийството на приятеля си в Костенец

Задържаният за убийството на фелдшер от село Орешник остава под стража

Японска компания иска да продава наши млечни изделия, мед и пчелни продукти

Бургазлийка на световния конкурс „Мис Планет“

Жан Клод Юнкер: Не виждам причина да бавим Брекзит след сделката

Условна присъда за причинена смърт по непредпазливост при дърводобив

Чужденец изтрезнява в ареста, шофирал ТИР с 2 промила алкохол

Съдът отказа регистрация на независим кмет в свищовското село Хаджидимитрово Това е първото дело, свързано с изборите във Великотърновска област

Първото изборно дело във Великотърновска област стартира и приключи за ден в Административния съд в старата столица. Съставът е потвърдил решение на Общинската избирателна комисия в Свищов, с което се отказва регистрация за участие в местните избори на Митко Георгиев, издигнат от Инициативен комитет.Съдът е отхвърлил жалбата на инициативния комитет за издигане на кандидат-кмета на свищовското село Хаджидимитрово,а решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според ОИК в крайдунавския град с предложението е представен списък с избиратели, включващ подписите на 156 избиратели. При проверка от ТЗ“ГРАО“-Велико Търново били установени нула коректни записа. До изтичане на законоустановения срок нередовностите не били отстранени. Представената подписка в електронен вид била изготвена в нарушение на изискванията за формата и структурирания електронен вид на списъка на избирателите, подкрепящи регистрацията на независимия кандидат и на Митко Георгиев била отказана регистрация,която вече е потвърдена и от съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.