Съдът отложи делото срещу Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване

За пореден път пловдивският Районен съд отложи делото срещу Иван Евстатиев, обвинен за изнасилване на 16-годишно момиче в хотел в Стрелча, предаде БНР.

Днес заседанието протече с размяна на аргументи „за“ и „против“ насилствения характер на станалото, като в крайна сметка защитата на Евстатиев настоя за нова медицинска експертиза.

Съдът обаче отхвърли искането и тогава адвокат Ташкена Колчева внесе ново - за тройна съдебна психологическа и психиатрична експертиза, която да определи дали бившият кмет на Пазарджик и Стрелча може да участва в съдебни заседания.

Според защитата, неговото психическо състояние се влошава прогресивно и той вече отказва да контактува дори с адвокатите си. Експертизата ще бъде изготвена в Пловдив от двама психолози и психиатър, а целта е специалистите да преценят дали състоянието на Евстатиев позволява той да участва в наказателното производство.

Съдебният състав прие, но отново отхвърли искането за освобождаване на Евстатиев от ареста. До произнасянето на медицинските експерти, той ще бъде настанен за пълни изследвания в Центъра за психическо здраве в Пловдив. Следващото дело е насрочено за 25 април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право