Съдът отложи за трети пореден път делото "КТБ"

Адвокатите на Цветан Василев може да поискат спиране на процеса до произнасяне на сръбските власти по екстрадицията на банкера беглец

Специализираният наказателен съд за трети пореден път отложи делото "КТБ".

Единствената причина се оказа заболяване на подсъдимия Георги Христов, който не се яви и на предишното заседание. Заради това съдът му наложи 1000 лв. глоба и назначи експертиза, която да установи каква точно е хроничната болест на бъбреците, от която Христов страда.

Призовката на Цветан Василев е стигнала до него, а той лично е написал на нея, че няма как да се явява на заседанията, тъй като в Сърбия тече производство по неговата екстрадиция. Според адвоката му Лазар Карадалиев Василев не е редовно призован.

Следващото заседание ще бъде на 27 февруари. Според закона има възможност делото срещу Василев да се гледа задочно, но това може да бъде решено единствено, ако всички останали подсъдими са в залата и бъде даден ход на разпоредителното заседание.

От думите на адвокатите стана ясно, че документите по призоваването на Василев официално са пристигнали от Сърбия в България вчера следобед и те не са запознати със съдържанието на оригиналите. Това ще стане по-късно днес.

От думите на защитниците стана ясно също така, че има възможност да поискат спиране на делото в специализирания съд до произнасяне на сръбските власти по екстрадицията на банкера беглец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право