Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Общинари събират пари за главния архитект на София

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Шефът на ОЗХО: Веществото, с което са били отровени Сергей и Юлия Скрипал, може да е направено във всяка една страна (ВИДЕО)

Мъж изпуши цигара и се простреля в главата (обзор) "Съжалявам" написал търговецът на коли в бележка, намерена в стаята му

Затягат контрола върху сиренето менте Забраняват на мандрите да правят имитиращи продукти в същите помещения

Пътничка бе глобена с 500 долара за внасянето в САЩ на безплатна ябълка, получена в самолета

Министър Ананиев: Очакваме да седнем на масата и да продължим диалога с общопрактикуващите лекари

40 млн. лв. да плати държавата за „Корал“ искат „зелените“ За пореден път опитват да изгонят от България ключов инвеститор

Фирмите търсят офиси с гъвкав наем Пазарът е концентриран в София, вторичните градове - Пловдив, Бургас и Варна изостават

Гърция ще излезе от спасителната си програма без да иска предпазна кредитна линия, заяви Ципрас

Съдът отмени приемът в забавачка да зависи от месторабота

Административният съд в Шумен отмени в понеделник една от разпоредбите в Наредбата за записване, отписване и преместване на децата в общинските детски градини да зависи от местоработата на родителите.
Разпоредбата беше протестирана от прокуратурата. Тя въвежда правилото, че при прием на деца в първа възрастова група класирането се извършва по критерии, един от които е: “Месторабота на територията на общината на поне единия от родителите/ настойниците”, което дава 2 точки.
Съдът е приел, че въведеният критерий противоречи на чл.4, ал.1 от Закона за защита от дискриминация и представлява пряка дискриминация, тъй като поставя в по-благоприятно положение една група деца, поради личното и семейното им положение, като роднини с лица, имащи определена месторабота. Според магистратите, текстът от Наредбата е приет и в противоречие с принципите в Закона за предучилищното образование и целта, която той преследва за равен достъп до качествено образование и приобщаване на всяко дете, равнопоставеност и недопускане на дискриминация при предучилищното и училищното образование.
Наредбата беше атакувана от прокуратурата през март, а при следващо гледане в сесийна зала шуменските съветниците не я промениха. Сега решението подлежи на обжалване пред Върховен административен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.