Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат патриотите

30 годишен бургазлия се хвърли от 7 етаж

Акция „Бира за смет“ чисти плажа Срещу 100 кенчета кехлибарена течност доброволци събраха 2 тона боклук

Пиян съсипа картина в известна московска галерия

Рибарските семейства почерпени с чорба, малка мастика и сладолед

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 27 май

Спортният министър откри обновения стадион Арена „Арда“ в Кърджали

Светлин Русев прекрачи Отвъд Маестрото на четката ни напусна на 84 години

Тръмп увери, че в екипа му няма разногласия за Северна Корея

Римските пълководци се лекували в Кюстендил Минералната вода бори и стерилитета

ТИР се обърна край Любимец Вадят шофьор през предното стъкло

Борисов пред украинския премиер: Политиците сме длъжни да търсим компромиси, които носят полза за народите ни

Вицепрезидентът откри Деня на Африка Вицепрезидентът Илияна Йотова разгледа автентичните африкански предмети.

Атлетите на древна Тракия оживяха

Съдът отне имот от неблагодарна дъщеря, дарен й от родителите

Районният съд във Велико Търново развали договор за дарение в полза на дъщеря, направено от родители и, поради неизпълнение на поети задължения за грижа. Искът е заведен от другата дъщеря на вече починалите собственици на имота.

Още през 90-те години ответницата заминала да живее в Гърция. През 2010 г., без сестра и да знае, тя убедила родителите си да и прехвърлят имота си във великотърновското село Ново село срещу задължението тя да се грижи за тях, докато са живи.

След като оформили нотариално дарението, щерката отново опрашила за Гърция. Минало време, майка и паднала и си счупила крака. На помощ, обаче, вместо дарената с имот дъщеря, се притекла съседка, която изкъпала пострадалата, а другата й дъщеря я завела в болница.

Ощетената наследничка се грижела за майка си и баща си, носела им храна, когато можела, а през останалото време старците се хранели от социалния патронаж.

Хората в Ново село свидетелствали пред съда, че живеещата в Гърция нито пращала пари, нито полагала грижи за родителите, дори не наела някой да ги гледа, когато вече били немощни. Освен това, когато синът и, също живеещ в чужбина, си идвал, вместо да им помогне, ги псувал и им изключвал телефона, за да не могат да се обадят на леля му.

Възрастните хора не спирали да споделят пред съселяните си, че съжаляват за дарението, което са направили. След смъртта на родителите си, ощетената дъщеря разбрала, че те са преписали имота си на сестра и и завела делото.

„От разпита на свидетелите по безспорен начин се установи, че ответницата от дълги години живее в Гърция и, че не е осигурила по никакъв начин нормален живот на родителите си. Дори майката е починала болна, необгрижена, с влошена лична хигиена след претърпяно тежко счупване на долен крайник. Храната на старците се осигурявала от социален патронаж, за който те сами си плащали от своите пенсии. Ответницата не полагала дължимите грижи за баща си дори през кратките си престои в България. Цялата му издръжка била осигурена от неговите собствени доходи. Според свидетелите дарителите са съжалявали много за прехвърлянето на имота, оплаквали са се, че дъщеря им не се интересува от тях и по никакъв начин не се грижи за тях.” – се казва в решението на Районен съд Велико Търново.

Магистратите постановили, че договорът за дарение се разваля и неблагодарната дъщеря е осъдена да заплати на сестра си направените по делото разноски в размер на 1473 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. “щерката отново опрашила” ОТПРАШИЛА,а не опрашила.”Да опраши” е нещо различно. Тя не може да опраши. Могат да я опрашат,но това е друга тема.

  2. Освен всичко, казва се “прИписвам”, а не “прЕписвам.”Втората дума има съвсем друг смисъл.А от алчност и неблагодарност от страна другия наследник на родителите ни, си патя и аз. Другият наследник живее 42 години настрани и вън от България, а има претенции за равнопоственост.

  3. явно дъщерята и синът са пили евроатлантическите ценности на плевнелиев от извора.

  4. Родителите и те залагали на “печеливша”карта, а не зачитали поравно трите си деца, ами какво чудно. Дъщерята в Гърция може и никой да не я е бил питал искала ли е или не тази “инвестиция” в нея. Някой питал ли я е тя деца има ли няма ли, в чужбина не може да си зарежеш работата, с която плащаш наем и издържаш семейство и да хукнеш по всяко време да си идваш в България.
    Когато се омъжих за чужденец, майка ми и баща ми ме ужасиха като започнаха да се борят дали съм дъщерята на татко или дъщерята на майка, толкова бяха горди с мен, а сестра ми беше дъщерята, която не искаха. Няколко години поред след като им давахме финансова помощ повтаряха как обяснили на сестра ми, че били решили къщата да остане на мен след смъртта им, без да съм го искала или да съм ги молила. Но нали си познавам стоката реших да изчакам. Роди ми се дете, не можех да помагам вече толкова и изведнъж се оказа, че обещанията за къщата пак са се променили и вече няма да остане на мен( което не бях и очаквала).Въпреки че живеем под наем в малко жилище и имаме малко дете, за което родителите ми никога не са помагали, докато сестра ми имат собствено жилище и две пораснали деца, моите хора
    естествено започнаха да си правят устата да идвали да живеят при нас, не защото ние бихме имали нужда от помощ, а за да помагат на сета ми и нейното семейство, защото за тях се били притеснявали, а за нас – не.
    Много тенденциозно едната сестра описана само като жертва, а братът и сестрата, живеещи в чужбина като злодеи. Къде са били родителите, когато тези в чужбина са имали нужда от помощ, или те никога нямат нито проблеми, нито нужда от помощ?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.