5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Земеделското министерство иска търговските вериги да бъде излагана повече продукция на местни производители

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Пандемията от коронавирус е засегнала 81% от работещите по света

Двама души са излекувани от Covid-19 с кръвна плазма

76 починали от коронавируса в Турция за 24 часа

Тръмп: СЗО оплеска нещата

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Съдът отстрани от длъжност горски началник в Котел

Снимка: Архив

Окръжният  съд в Сливен отстрани от длъжност началник на два горски участъка към Държавното горско стопанство в Котел.  Искането бе внесено от Окръжната прокуратура. А в мотивите, с които съдът го уважи, се посочва,  че служителят е привлечен като обвиняем по наказателно производство и съществува реална опасност той да създаде затруднения при разследването, съобщиха от съда.

Обвинението спрямо горския началник е било повдигнато на 7 юли за това, че през 2017 г. е поискал и приел дар /каравана, лек автомобил и парични суми/ или каквато и да е било облага и приел обещания за дар, за да упражни влияние при вземането на решения върху директора на горското стопанство в Котел. Целта била да се осигуряват леснодостъпни участъци и по-качествена дървесина на четири фирми.  Служителят не се признал за виновен, тъй като крайното решение за разпределяне на участъците било на директора на ДГС-Котел.  Пред съда адвокатът му  посочил, че клиентът му е в болнични от март досега заради претърпяна операция и вероятно болничните му ще бъдат продължени. По тази причина нямало как да навреди на разследването. От Окръжната прокуратура обаче са изтъкнали, че дори и по време на болничните си досега, както и след повдигането на обвинението, той е продължавал да посещава сградата на ДГС-Котел.

Разкритията в Котел са направени при акция на антимафиотите. Използвани са специални разузнавателни средства. На горския началник вече е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5 хил.лева. Отстраняването си от длъжност той има право да обжалва пред Апелативния съд в Бургас.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.