Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Съдът отхвърли вреди за близо 50 000 лв. от управлението на бивш болничен шеф в Търново

Районният съд във Велико Търново „отряза“ намеренията на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ да си върне близо 50 000 лева от акт за начет на финансовата инспекция с доказани вреди за тази сума. Актът е отпреди две години, а решението на магистратите е от преди броени дни.

С него се отхвърля предявения иск от МОБАЛ за сумата от 40 669 лв. и още 7732 лв. лихви. Освен това болницата е осъдена да плати на бившия директор д-р Людмил Гецов и на другия ответник „Скални материали „АД близо 5000 лева адвокатски хонорари и разноски по това дело.

Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване. Скандалният казус е поредният, който оневинява бившия болничен директор д-р Людмил Гецов въпреки разкритията на ревизори и разследващи полицаи.

Въпросното дело е заведено от настоящото ръководство на здравното заведение след акт за начет и вреди, след разкрито надактуване на строително-ремонтни материали при ремонт на пералното в болницата. Реконструкцията е правена преди 5 г. По това време все още управляваше неврохирургът д-р Гецов. Според съда той и изпълнителя от „Скални материали“ не били действали умишлено, за да нанесат вредите на болницата и не можели да носят парична отговорност.

По делото са били направени няколко експертизи, но вещите лица не успели да докажат по безспорен начин несъответствие между заплатени и реално осъществени дейности по строителството.

След като поста на директор пое д-р Стефан Филев, ревизията откри близо 100 000 лв. вреди и болницата си извади изпълнителни листове. Сега обаче се оказва, че парите не могат да се върнат дори по съдебен път. През миналата година пък бе прекратено и разследването срещу д-р Гецов от Районна прокуратура във Велико Търново поради липса на доказателства за престъпление.

„Още на 13 август 2016г обжалвахме пред Окръжния съд постановлението на районната прокуратура за прекратяване на досъдебното производство. Жалбата бе от името на болницата като заинтересована страна по случая. Съдът трябваше да насрочи и да се произнесе по нея в закрито заседание. До момента никой не ни е уведомил дали има съдебно решение”, коментира пред „Борба” вчера адвокат Даниела Минева, която представлява здравното заведение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.