На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Съдът отхвърли вреди за близо 50 000 лв. от управлението на бивш болничен шеф в Търново

Районният съд във Велико Търново „отряза“ намеренията на областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ да си върне близо 50 000 лева от акт за начет на финансовата инспекция с доказани вреди за тази сума. Актът е отпреди две години, а решението на магистратите е от преди броени дни.

С него се отхвърля предявения иск от МОБАЛ за сумата от 40 669 лв. и още 7732 лв. лихви. Освен това болницата е осъдена да плати на бившия директор д-р Людмил Гецов и на другия ответник „Скални материали „АД близо 5000 лева адвокатски хонорари и разноски по това дело.

Решението обаче не е окончателно и подлежи на обжалване. Скандалният казус е поредният, който оневинява бившия болничен директор д-р Людмил Гецов въпреки разкритията на ревизори и разследващи полицаи.

Въпросното дело е заведено от настоящото ръководство на здравното заведение след акт за начет и вреди, след разкрито надактуване на строително-ремонтни материали при ремонт на пералното в болницата. Реконструкцията е правена преди 5 г. По това време все още управляваше неврохирургът д-р Гецов. Според съда той и изпълнителя от „Скални материали“ не били действали умишлено, за да нанесат вредите на болницата и не можели да носят парична отговорност.

По делото са били направени няколко експертизи, но вещите лица не успели да докажат по безспорен начин несъответствие между заплатени и реално осъществени дейности по строителството.

След като поста на директор пое д-р Стефан Филев, ревизията откри близо 100 000 лв. вреди и болницата си извади изпълнителни листове. Сега обаче се оказва, че парите не могат да се върнат дори по съдебен път. През миналата година пък бе прекратено и разследването срещу д-р Гецов от Районна прокуратура във Велико Търново поради липса на доказателства за престъпление.

„Още на 13 август 2016г обжалвахме пред Окръжния съд постановлението на районната прокуратура за прекратяване на досъдебното производство. Жалбата бе от името на болницата като заинтересована страна по случая. Съдът трябваше да насрочи и да се произнесе по нея в закрито заседание. До момента никой не ни е уведомил дали има съдебно решение”, коментира пред „Борба” вчера адвокат Даниела Минева, която представлява здравното заведение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.