На 20 септември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за петък, 20.09.2019

„Лудогорец“ смаза ЦСКА (Москва), „армейците“ изравниха антирекорд за новия век

Верижна катастрофа край Владая, един човек е в болница

Юнкер: Възможно е ЕС и Обединеното кралство да постигнат сделка преди 31 октомври

Поредна провокация срещу магистрала „Струма“ кроят „зелените“ 2 млрд. лв. загуба за България от действията на „еколозите“

Тръмп готов да засили натиска върху Пекин, ако скоро не бъде постигната търговска сделка

Бенсу Сорал отлага забременяването

Миролюба Бенатова кара такси в София (СНИМКИ)

Шефът на „Амазон“ обеща, че компанията ще изпълни ангажиментите от Парижкото споразумение за климата 10 години по-рано

Съдия Калпакчиев пусна на свобода убиеца Полфрийман (обзор) Само преди 2 месеца Софийски градски съд отказа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 септември 2019

Марош Шефчович: ЕС, Киев и Москва все още не са постигнали съгласие по договора за пренос на руски газ

До 27 000 лева глоба отнася Българското национално радио (обзор) СЕМ санкционира заради спиране за 5 часа на “Хоризонт”

Взривиха с газ колата на частен съдебен изпълнител Версия: Атентатът е свързан с работата на мишената

Съдът постанови: Фирмите за бързи кредити трябва да връщат надвзети лихви на потребителите

Фирмите за бързи кредити трябва да връщат надвзети лихви на потребителите, съобщи в петък адвокат Димитър Деков, председател на Сдружението за правна помощ на потребителите (СППП), като се позова на решенията на 3 съдилища по казуса – Окръжен и районен съд-Пловдив и Районен съд-Асеновград.

„Съгласно съдебната практика по делата за т. нар. „бързи кредити“ потребителите трябва да върнат на търговеца само действителната сума, която са получили като заем. В едни случаи потребителят има право да иска връщане на всичко, което е платил над тази сума, а в други случаи само на част от нея, като платена без основание. Това на практика означава, че една голяма част от потребителите, които вече са върнали заемите си, са върнали повече, отколкото са дължали. Тези потребители може да поискат от съда надплатените суми да им бъдат възстановени“, уточни адвокат Димитър Деков. Той допълни, че от сдружението, на което е председател, са готови да дават безплатни правни консултации на потребителите в приемната си на бул. „Марица“ 93 в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (17)

 1. Дали ще го направят или има пак някоя вратичка за тях?

  1. Би трябвало, само малко активност от страна на кредитополучателите, които са изплатили прекомерните лихви…

 2. Правилно, не може такава произволна лихва,…

 3. Преди няколко години имах кредитна карта на Първа Инвестиционна. Препоръчага ми First Lady, а знаеха че ми трябват пари в брой. Въпросната карта била изгодна само за плащания в чужбина, не и за теглене в брой.3000лв. заем ги изплатих сигурно 10000. Мога ли да претендирам за някаква сума обратно?

 4. От къде може да го изтеглим решението

 5. Здравейте,
  Аз съм г-жа Grace Michael, частен заем заемодателя, който придава възможност време живот. Имате ли нужда от спешен заем, за да изплати дълга си, или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Нашата кредитиране на физически лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние осигуряваме надеждна помощ и получател и ще бъдат готови да предлагат кредити. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:
  (gracemichael901@gmail.com)
  Благодаря

 6. Ние сме християнска организация, създадена, за да помогнем на хората в нуждите на помощи, като например финансова помощ. Така че, ако преживявате финансови затруднения или сте във финансова бъркотия, и имате нужда от средства за започване на собствен бизнес, Вие търсите финансови Помощ от всякакъв вид? Ние сме частна фирма за заем, която предоставя всички видове заем / финансиране за всички, които желаят финансова помощ. Или ви е трудно да получите капиталов заем от местни банки, защото библията казва „“ Лука 11:10 Всеки, който поиска, получава; Който търси, намира; И на този, който почука, вратата ще се отвори „, така че не оставяйте тази възможност да ви премине, защото Исус е същият вчера, днес и завинаги повече. Моля, това е за сериозно мислене и Бог, страхуващ се от хората, ще бъде тук, за да помогне на тези Които се нуждаят от помощ ..
  Електронна поща; adamsjohnloanfirm@hotmail.com

 7. Аз съм заемодател на частни заеми и инвеститор, Имате ли нужда от легитимен, честен, уважаван и бърз заем? Мога да ви помогна с 100% гаранционен заем, предлагам бизнес и индивидуален заем, Повече също финансираме всички видове проекти. За повече информация свържете се с нас по-долу.

  Имейл: elenanino0007@gmail.com

  Елена

 8. Здравей Уважаеми кредитополучател,
   
  Аз съм частен, надежден и надежден кредитор; Предоставям заеми на фирми и физически лица при нисък и достъпен лихвен процент от 3%.
   
  Търсите ли бизнес заем, личен заем, жилищен кредит, кредит за кола, студентски кредит, заем за консолидиране на дълга, необезпечен заем и рисков капитал?
   
  Ако ви е отказан кредит от банка или финансова институция По една или повече причини. Вие сте на точното място за вашия кредит решения, Ние даваме заеми в диапазона от $ 2,000 до $ 100,000,000 в рамките на 1 година до 20 години период на изплащане продължителност, за всяка част на света Email: mg539928@gmail.com
  Контакт: Зелен Робърт Майкъл

 9. Свържете се с г-н Майкъл Андрю, заемодатели за частни пари, а също и в управлението на недвижимите имоти. Тук идва добра кредитна оферта за всички, които се нуждаят от финансова помощ на ниска ставка от 3%. С усъвършенстването на кредита на Червения кръст можете да кажете сбогом на цялата си финансова криза и трудности. Ние даваме заеми от всякакъв размер. Ние се борим с финансовата криза и да дадем място за светло бъдеще в нашето общество, както правим нашия бизнес. Ако се интересувате, трябва да посочите интереса си и ние ще ви помогнем при осигуряването на вашия заем.

  Приложете с подробности.

  1. Вашите имена:

  2. Необходима сума:

  3. Вашата страна:

  4. Продължителност на кредита:

  5. Вашият адрес:

  6. Телефонен номер:

  7. Месечен доход:

  8. VALID ID:

  9. Професия

  10. Месечно инком

  (Международен или национален)

  Лице за контакт: г-н Майкъл Андрю

  Електронна поща: michaelandrewloanfirm@hotmail.com

 10. ФИНАНСОВА СЛУЖБА НА РЕГИОНИТЕ
  Понастоящем давайки заем с лихвен процент 3%.
  Ние предлагаме разнообразие от финансови средства, включително: личен заем, жилищен кредит, заеми за консолидиране на дълг, заеми за кола, земеделски кредит, бизнес кредити и фирмени заеми с 3% лихвен процент, за да кандидатствате за кредит по имейл: regionsfinancial7@gmail.com информация.

 11. oferta de prestamo de dinero entre una urgencia particular en 72h

  hola o bien
  Nosotros somos una ley y un prador de oro Reputable. Los prestamos de los fondos a los que tienen necesidad de una ayuda financiera, los prestamos de los prestamos a las personas que en un mal credito la necesidad de dinero para pagar las facturas, para invertir en las empresas. ¿Ha estado buscando el préstamo? usted no tiene que preocuparse porque usted está en el lugar correcto y ofrece el préstamo de tasa de interés baja 2% es si usted está en necesidad de un préstamo y desea ponerse en contacto sólo con mí a través de este correo electrónico:paoloduchamp100@gmail.com

 12. предлагане на паричен заем между конкретна извънредна ситуация за 72 часа

  Здравейте или
  Ние сме закон и златен уважаван реномиран. Заемът на средствата, за които се нуждаят от финансова помощ, заемите на заемите на хората, които в лош кредит нуждата от пари да платят фактурите, да инвестират в компаниите. Търсите ли заем? не е нужно да се притеснявате, защото сте на правилното място и предлагате нисък лихвен процент заем 2% е, ако имате нужда от заем и искате просто да се свържете с мен чрез този имейл: paoloduchamp100 @ gmail .com

 13. Здравейте, аз съм г-н Уесли, кредитор на частни заеми, и аз съм тук, за да накарам мечтите си да се сдобият с кредит. Имате ли нужда от заем спешно? Имате ли нужда от заем, за да изплатите дълговете си? Имате ли нужда от заем за разширяване на бизнеса си или започнете собствен бизнес? Ние сме тук за вас с нисък лихвен процент от 2% и можете да получите кредит кредит между $ 1000 и $ 100,000,000.00 максималния размер на кредита и до 40 години продължителност на кредита.Моля, свържете се с нас на нашия имейл адрес: globalinvestmentfinancing@gmail.com

 14. Здравейте
  Оферта за заеми между физически лица за хора с финансови затруднения Ипотека, личен заем, обратно изкупуване на кредити, инвестиции, български.
  Имате ли нужда от заем, за да уредите дългове или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес?
  Предлагам ви заем от 5000 до
  € 12,000,000 с много атрактивен фиксиран годишен лихвен процент от 2% за всички поискани суми.
  Ако търсите заем между частни

  Просто се свържете с мен по имейл
  lilianecrter@gmail.com

 15. Здравейте
  Оферта за заеми между физически лица за хора с финансови затруднения Ипотека, личен заем, обратно изкупуване на кредити, инвестиции, български.
  Имате ли нужда от заем, за да уредите дългове или да платите сметките си или да започнете хубав бизнес?
  Предлагам ви заем от 4000 до
  € 12,000,000 с много атрактивен фиксиран годишен лихвен процент от 2% за всички поискани суми.
  Ако търсите заем между частни

  Просто се свържете с мен по имейл
  lilianecrter@gmail.com

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.