Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Задържаха трима за трафик на човешки органи в Косово

Отравят реформатора Мидхат паша в тъмницата Русенският валия построил железница и болници, създал модерното земеделско стопанство Образцов чифлик

Тръмп прикани японски бизнес лидери да увеличат инвестициите си в САЩ

Кандидатите за мястото на Тереза Мей вече са петима

Откриха обесен изчезналия мъж от Благоевград

Медицински екип е нападнат в Гоце Делчев при обслужване на адрес

Най-малко 50 души са пострадали при взрив на тайландско пристанище

Трима от ранените при вчерашното нападение в Лион са все още в болница

Момчето Ран пожела да тече боза от паметник-чешма на Людмил Кирков (СНИМКИ)

Съдът потвърди глоба от 5 000 лв. за кравар, заради замърсяване на река с фекалии

Районен съд Велико Търново потвърди глоба от 5000 лв., наложена от РИОСВ на кравар в търновско село, замърсил водите на река Росица с фекалии.

Проверката в кравефермата била извършена през март тази година. В стопанството се отглеждали 100 крави и телетата им. Проверяващите установили, че помпата за препомпване на течния торов отпад до сепаратора за отделяне на твърдата фракция е повредена и не работи, а тръбите към сепаратора са разкачени и част от тях демонтирани. В събирателния черпателен резервоар са отведени отпадъчните води от измиване на оборите, замърсени с животински фекалии, от санитарния възел на кравефермата, от мястото за доене на кравите и съдовете за съхранение на издоеното мляко.

При огледа от експертите е установено, че черпателния резервоар е пълен до горе, като до него нарочно е изкопан земноизкопен канал и отвор в бетоновата ограда, по който при миене на помещенията за доене и оборите периодично се заустват замърсени с фекалии отпадъчни води в левия приток на река Росица.

За оценка въздействието на обекта за замърсяване на водите на дерето, РИОСВ – Велико Търново е възложила на акредитирана Регионална лаборатория – Велико Търново и анализиране на две водни проби от дерето: първата преди площадката на кравефермата и втората точка – след площадката на кравефермата надолу по течението на дерето. Получените резултати от изпитването показали съществено влошаване качеството на водите във водния обект след кравефермата. Направен е извод, че замърсяването на водите на дерето се дължи на изхвърлените и натрупани в него животински фекалии и урина от кравефермата.

Животновъдът обжалвал в Районния съд наложената му санкция от 5 000 лв., но магистратите намират, че обжалваното наказателно постановление е законосъобразно, постановено в съответствие с материалния закон и административнопроизводствените правила, поради което следва да бъде потвърдено.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Административен съд – Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.