Съдът прекрати делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца

Снимка: Pixabay

Специализираният наказателен съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. Съдия Николай Димитров е прекратил делото заради противоречия в обвинителния акт, обявиха от Специализирания съд.

Обвинителният акт, според който Александров и още трима бивши служители на Фонда за лечение на деца са действали като организирана престъпна група, неправомерно харчила пари, прехвърляла задължения към Здравната каса и вършила длъжностни престъпления, беше внесен в спецсъда на 1-ви август. В него съдия Николай Димитров е видял отстраними, но съществени и ограничаващи правото на защитата, нарушения. Сред тях – противоречие между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Възраженията на магистрата са описани на няколко страници, с които прокуратурата трябва да се съобрази, преди да направи втори опит да вкара делото в спецсъда.

Адвокатът на Александров, Диана Ангелова, уточни пред БНР, че не е запозната официално с разпореждането, с което съдия Димитров е върнал обвинителния акт, защото все още не разполага с документа. Всички участници в прощеса ще  получат официално  обвинителния акт едва след като процесът бъде насрочен за разглеждане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право