Софийски градски съд реши: Постоянен арест за сина на прокурор

Появиха се още записи с Васил Михайлов на жестоки побои

Обвиненият: Бях провокиран

Прокурорският син Васил Михайлов, обвинен в причиняване на телесна повреда и закана за убийство в Перник, остава зад решетките, реши окончателно въззивен състав на СГС. Има достатъчно доказателства, че 18-годишният кик боксьор, е пребил и счупил челюстта на футболния треньор Румен Андонов. Михайлов е вилнял в миньорския град безнаказано, появиха се още два видеозаписа как зверски налага жертвите си.

На единия се вижда и младо момиче, което го умолява да спре, но Васил продължава безмилостно да удря. Установен и разпитан е и пребит от него полицай.

Въпреки че целият град е бил свидетел на издевателствата, полицията не е реагирала. Наложи се кметът на Перник Станислав Владимиров да потърси помощ от главния прокурор Иван Гешев.

Магистратите решиха, че няма опасност Михайлов да се укрие, но само задържането му зад решетките може в пълна степен да гарантира обществената сигурност. От събраните по делото материали се налага изводът, че побоят над треньора не е случаен инцидент, насилието от страна на младежа е било постоянно. Васил се опита да се защити, като каза, че винаги, когато се е бил, е бил провокиран.

В съдебната зала беше и баща му - зам.-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право