МВнР с препоръки във връзка с необичайните студове в САЩ

Задържаха двама души, заплашвали с покушение Макрон

Министър Горанов: Българинът не е готов достатъчно за солидарност

Разширяват обхвата на допустимите за саниране жилищни блокове

Литва размени агенти с Норвегия и Русия

Майкъл Блумбърг дава 100 млн. долара за рекламна кампания срещу Тръмп

Българка е бутнала жена върху релсите на жп гара в Рим

Проф. Тодор Кантарджиев: Починалото 3-годишно дете е било с риновирус

Изпокараха се за неплатения болничен лист (обзор)

Фонд „Земеделие” ще търси 43,1 млн. лв. от къщи за гости за нарушения

Тамер Левент влиза от сериал в сериал

Белият дом публикува стенограмата от първия телефонен разговор между Тръмп и Зеленски

Фалконът ослепя над София (обзор) Не е лошо да се помисли за нов самолет, заяви шефът на “Авиоотряд” 28

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

15 милиона лева от ЕС за детски кътове във фирми

Съдът спря затваряне на екарисажа в Шумен

Снимка: Архив

Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен е заличила основните дейности на екарисаж „Брамас-96“, който е един от общо два действащи в страната. Две заповеди са издадени за това от 21 март и 2 април, а с последващи актове директорът д-р Катя Димитрова е допуснала и предварително изпълнение на първоначално издадените актове. Това съобщават в петък от Административен съд в Шумен, където са образувани административни дела по жалби на екарисажа. Със свои определения магистрати са отменили разпорежданията на ОДБХ – Шумен.

Основният мотив за стопиране е, че търговецът не е приложил акт за въвеждане на експлоатация на целия обект, издаден по реда на ЗУТ. Това създава невъзможност да се гарантира съответствието му с изискванията за безопасност от пожари и аварии, изискванията за отопление, осветление, вентилация, опазване на околната среда и проследимост на продукцията, и не би могло да се гарантира, че няма риск от разпространение на заразни болести по животните.

Съдът пък, е посочи, че органът не е изложил конкретни фактически основания, изискуеми по закон, въз основа на които би могло да се приеме, че съществува реална опасност да се породят неблагоприятни последици. Спирането на един от двата екарисажа в страната не само ще остави без работа работещите в него, но и ще осуети обезвреждането на страничните животински продукти и трупове на болни животни. Определението на съда подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховен административен съд.

Законосъобразността на обжалваните заповеди ще бъде проверена в рамките на три административни дела, съобщават от Административен съд в Шумен.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.