Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Съдят Антон Генов заради олио за биогориво Като шеф от агенцията по храните проверявал конкуренти на фирма, в която работи сина му

Бившият футболен съдия Антон Генов, който по образование е ветеринарен доктор, бе шеф на Областната дирекция по безопасност на храните - София до юни т.г., когато бе отстранен заради скандала с олиото. Снимка БУЛФОТО

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия футболен съдия Антон Генов. Той ще отговаря пред съда като шеф на Областната дирекция по безопасност на храните – София за престъпление по служба и за принуда.

Скандалът с Генов гръмна през юни т.г., когато от спецзвено “Антикорупция” го обвиниха за това , че е използвал службеното си положение в полза на фирма, в която работи сина му. Тогава само пред “Труд” един от най-известните български футболни съдии коментира, че всичко, което е направил е в рамките на закона.

На 5 октомври 2016 г. Генов изпратил проверка на склад на дружеството “И.” ЕООД – гр. Нови Искър, където се съхранява отработена мазнина, изкупувана от заведения в София. Продуктът служи като суровина за производство на биогориво. Генов наредил олиото да бъде иззето. Според прокуратурата проверката не е била от компетентността на службата на Генов, а на РИОСВ, тъй като не става дума за храни, а за отпадък. Разследващите установили, че целта директора била да “набави облаги” на дружеството “У.” ЕООД, в което тогава е работел синът му. Фирмата също се занимавала с изкупуване на мазнина за биогориво. Нещо повече – бидоните с 8180 литра иззето употребявано олио били откарани с автомобили на дружеството “У.”

Месец по-късно по същата схема Генов наредил проверка и на склад на друг конкурент на фирмата на сина му. Там обаче не се стигнало до изземане на мазнина, тъй като се намесили началници от Българската агенция по безопасност на храните и спрели действията на областния шеф.

Също през есента на м.г. Генов опитал да принуди управител на чужда фирма да не започва търговска дейност по изкупуване на олио в София, той като ще стане конкурент на фирмата, в която е синът му.

Генов не е бил задържан, наложена му мярка парична гаранция от 5000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете