Съдят бивш затворник за грабеж и опит за изнасилване на 81-годишна пастирка на кози

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе във вторник обвинителен акт спрямо 27-годишния Левент Шабан за грабеж и опит за изнасилване на 81-годишна пастирка на кози на 25 март тази година.

За престъплението по чл.199 ал.1, т.4, чл.198 ал.1 във връзка с чл. 29 ал.1 от НК, за което обвиняемият е предаден на съд, законът предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Обвиняемият Левент Шабан е осъждан два пъти а изнасилване, като последната присъда е изтърпял на 23 декември 2011 г., когато е бил освободен от Затвора в Белене. През 2017 г. той работел като пастир в пловдивско село. На 25 март обвиняемият бил в селото и консумирал бира с приятели. В следобедните часове пострадалата 81-годишна жена била извела на полето край селото няколко кози. В един момент й направило впечатление, че Левент Шабан я следи. Той настигнал жената, съборил я на земята, започнал да я удря и направил опит да я изнасили.

Пострадала се защитила, като го ударила с тояга и започнала да вика за помощ. Обвиняемият си тръгнал, но преди това ударил възрастната жена и издърпал от ръцете й мобилния телефон, за да не се обади в полицията. Спрямо него е взета от съда мярка за неотклонение "задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони