Съдят бивш служител на МВР, крал с фалшиви документи

Снимка: Архив

Мъжът вече е осъден за измами на дирекцията в Монтана

Районна прокуратура – Монтана е внесла в съда обвинителен акт срещу бивш служител на Областната дирекция на МВР, който с фалшиви документи крал от вътрешното ведомство части и консумативи за автомобили, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Обвиняемият Петьо М. работел от 2014 г. като домакин и завеждащ служба „Вещева” в „Управление на собствеността и социални дейности“ при ОД на МВР – Монтана.Като младши специалист той водел отчетността на активите на дирекцията, подготвял документите за приходи и разходи по сметки и ги подавал за осчетоводяване. В края на 2017 г. обаче след сигнал и проверка експерти на МВР разкрили разминаване между документите за извършени ремонти на коли на полицията. Оказало се, че с фалшиви ведомости и отчети Петьо М. е присвоил от МВР гуми, накладки, акумулатори и др. за 1176, 12 лв. Наказателното производство срещу освободения вече от дирекцията бивш домакин ще продължи в съда, съобщиха от прокуратурата.

Това е второто дело срещу Петьо М. за далавери с имуществото и пари на МВР. Преди няколко месеца той бе осъден на 2 години затвор с 4 години изпитателен срок за фалшиви ремонти на коли на МВР в Монтана. По сегашното обвинение за присвояване го грозят от 1 до 10 години затвор.

Коментари

Задължително поле