Съдят бивш съпруг, нарушил заповед за незабавна защита от домашно насилие

Районната прокуратура във Велико Търново предаде на съд по бързото производство 39-годишен мъж за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие.

Обвинението срещу Джелил Х. е за това, че на 13 февруари във Велико Търново, ул. „Райна Княгиня“ не изпълнил заповед незабавна защита от домашно насилие от 17 януари тази година, издадена по гражданско дело на Районен съд град Велико Търново, с която му се забранява да приближава жилището на К. Х. на разстояние по-малко от 20 метра. Той обаче нахлул в дома й. Обвиняемият и пострадалата са бивши съпрузи.

Срещу Джелил Х. са издавани множество заповеди за защита от домашно насилие в полза на бившата му съпруга, които той системно нарушавал, за което три пъти бил осъждан. Наложените му наказания по никакъв начин не поправили и превъзпитали обвиняемия, който продължавал системно да упражнява тормоз над жената.

Пострадалата живее заедно с майка си. В злополучния ден двете се намирали в дома си. Около 22.00 часа за пореден път обвиняемият решил да отиде до жилището на бившата си съпруга, въпреки забраната на съда. Натиснал вратата и влязъл вътре. Пострадалата веднага сигнализирала полицията. Пред униформените обвиняемият заявил, че знае за издадената заповед за незабавна защита, но „не го бъркало и не го интересувало“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България