Съдят горски за побой и стрелба

Районна прокуратура – Сандански е внесла в съда обвинителен акт срещу П. М. за причиняване на телесна повреда, противозаконно лишаване от свобода и повреждане на чужди движими вещи на двама мъже.

Преди две години в местността „Равна бука“, обвиняемият, в качеството си на специалист по ловно стопанство, занимаващ се с охранителна дейност, се заканил с убийство на Н. Д.

Той произвел изстрел с пистолет, ударил го с оръжието и го заплашил с думите "Ще те убия, ще те разстрелям, ти какво търсиш в моето место".

Чрез нанасяне на удари на пострадалия в областта на лицето и ритници по тялото и главата, той му причинил хематом, охлузване и разкъсни рани.

Освен това, в съучастие с друг обвиняем по делото – И.И., принудил Н.Д. насила да се качи в джип, като го блъскали през страничната врата.

Срещу другия пострадал – К. Н., бил изваден нож и показан пистолет, като тези действия също били съпътствани с отправяне на словесни заплахи. Обвиняемият, заедно със съучастник, му нанесли порезни рани, ритници, удари в областта на корема, китката, както и с тояга по главата.

Коментари

Задължително поле