Съдят двама, отвлекли мъж и потрошили с бухалка покъщнина в Севлиевско

Снимка: Архив

Обвиняемите пребили жертвата си

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу двама за отвличане.

Обвинението срещу В. С. и А. Б. е за това, че на на 7 декември 2017 г. около 01:30 часа от къща в севлиевското Градница отвлекли лицето Д. Б. Жертвата била изведена чрез хващане за ръцете и издърпване от жилището до лек автомобил „Алфа Ромео“, с който е откарана на мост в края на селото.

На В. С. е повдигнато обвинение и за това, че унищожил чужди движими вещи в дома на отвлеченото лице. Той потрошил огледало, ДВД, преносим компютър, монитор , дръвче мандарина и стъкло на вратата на камина - всички на обща стойност 379 лв.

Д.Б. живеел при Б.Б.. Двамата пострадали и обвиняемите се познавали. На 6 срещу 7 декември 2017 г. Д. Б. бил сам в къщата на Б.Б., но тъй като имало вероятност Б.Б. да се прибере, оставил входна врата отключена и легнал да спи.

Същата нощ двамата обвиняеми отишли до дома му, тъй като искали да се срещнат с него и да решат възникнали между тях противоречия. Обвиняемите констатирали, че вратата е отключена и влезли в къщата. След като не открили Б.Б. в дома му, решили да отвлекат Д. Б., за да накарат Б. Б. да отиде при тях. Влезли в стаята, където бил Д.Б. и му нанесли удари, а обвиняемият В. С. започнал с бухалка да чупи мебели и уреди в жилището, собственост на Б.Б. Двамата обвиняеми хванали Д.Б. и против волята му го извели от къщата, насила го накарали да се качи в лекия автомобил и го откарали до мост в края на селото.

През това време обвиняемите се свързали по телефона с Б. Б., с искане да се срещнат, като в противен случай Д.Б. щял да пострада, като ще го хвърлят от моста и ще запалят къщата му. След като срещата на обвиняемите с Б.Б. не се осъществила, те закарали Д.Б. извън селото, където започнали да го бият. Пострадалият Д.Б. успял да избяга и се скрил в гориста местност. През това време Б.Б. подал сигнал за отвличането на приятеля му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле