Съдят дрогиран шофьор, ругал полицаи

Снимка: Архив

Шофьор хулиган отива на съд за управление на автомобил след употреба на наркотици. 46-годишният Валентин Г. сам паднал в капана, след като ругал полицаи заради наложена глоба.

На 11 септември миналата година патрул санкционирал с фиш мъжа, тъй като карал колата си без включени светлини. Няколко часа по-късно същият полицейски екип и подсъдимият се засекли на оживено кръстовище. Докато чакали в автомобилите си на светофара, Валентин отправил неприличен жест към униформените и ги снимал с телефона си. Затова отново го спрели за проверка. Това вбесило мъжа и той засипал полицаите с обидни думи. Наложило се да го отведат в районното, където му направили тест за алкохол и наркотици. Оказало се, че е пушил марихуана.

За хулите към служителите на реда Валентин бил наказан от Варненския районен съд с глоба от 100 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство. Предстои същият съд да гледа делото срещу него за шофиране след употреба на дрога. Деянието се наказва с лишаване от свобода до 2 г., уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле