Съдят жената на Ембака

Районната прокуратура в Сандански внесе в съда обвинителен акт срещу Десислава Първанова, съпругата на Емил Първанов-Ембака, който отговаря за убийството на шефа на охраната на строителната фирма “Агромах”. Двамата отглеждат в с. Лешница животни и произвеждат храна за тях. Обвинението срещу Десислава е във връзка с един трактор. То е за вещно укривателство с цел облага.

Преди две години от дружество “Агробулдин”, което се занимава със земеделие, бил откраднат трактор John Deer 6140 R за 110 508 лв. В РУП-Елин Пелин било образувано дело срещу неизвестен извършител. Полицаите получили сигнал, че жената на Ембака крие въпросния трактор - мести го от гарата в Сандански до фермата в Лешница, а след това в хале на бивша консервна фабрика в курортния град.

С внезапно посещение в халето ченгетата открили машината. Десислава Първанова разказала, че тя е нейна, купена от Америка и внесена законно. Митническата декларация, която представила обаче, била нередовна. От митницата настояли семейството на Ембака да плати дължимите мита и такси. Митничар бил изпратен за оглед, но открил трактора опожарен. Прокуратурата твърди, че той не е изглеждал така по-рано, а обвиняемата - точно обратното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право