Съдят задочно трима молдовци за ограбена бензиностанция

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Шумен е предала на съд трима молдовски граждани за нагъл обир на бензиностанция и бой на служителка, от която беше отмъкнато чекмедже с 254 лв.

И тримата са в неизвестност и се издирват, но ще бъдат съдени задочно, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. На съд са предадени 28-годишният Дмитрий Р. и 22-годишните Андрей Кр. и негов съименник Андрей К. за грабеж на бензиностанция „Петрол“ и нанесена средна телесна повреда на служителка. Грози ги затвор от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация на имуществото на виновните.

Молдовските граждани пристигнали у нас с автомобил на 8 април миналата година. Целта на пътуването до България била да закупят автомобил на Андрей К. Настанили се на хотел в Шумен. Андрей К. и Дмитрий Р. предложили на приятелите си да извършат грабеж на бензиностанцията на Пети километър край Шумен и за целта закупили ръкавици, приготвили и четири маски с качулки.

На 11 април около 01:30 ч. след полунощ молдовците паркирали автомобила си на черен път близо до бензиностанцията, скрили се в храстите и наблюдавали нарочения на грабеж обект около 15 минути. На смяна била служителка, която говорела с клиент. Андрей Кр. с пистолет-играчка в ръка и Григорий Т. с пистолет без пълнител ударили клиента, след това започнали да удрят служителката.

Жената била издърпана зад бензиностанцията и там продължили да я бият по главата, ритали я по ръцете и краката. От ударите нападателите счупили пръст на ръката й, а на клиента на бензиностанцията била причинена лека телесна повреда.

Дмитрий Р. взел металната каса от бензиностанцията и побягнали към паркираната наблизо кола. По пътя отворили касата и взели намиращите се в нея 254 лева. Още същата нощ четиримата молдовци напуснали България през ГКПП – Силистра.

Полицията ги установила, но не успяла да ги открие. В средата на миналата година съучастникът на тримата Григорий Т. пътувал до Турция по бизнес, без да знае, че е установен като съучастник в грабежа. Още щом влязъл в България, той бил задържан под стража. През август е осъден на 1 г. затвор ефективно от Окръжния съд в Шумен, като преди това възстановил парите и платил 3500 лв. деловодни разноски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право