Съдят затворници, доставяли дрога

Затворническо общежитие “Разделна” край Врана бе обновено през 2016 г. и в него лежат 240 осъдени, част които са на лек режим.

Варненската окръжна прокуратурата внесе обвинителен акт

Двамата работели на външен обект и снабдявали съкилийници наркомани

Разделели си пазара, наели си мулета

Окръжна прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу двама затворници, снабдявали осъдени наркомани с дрога.

К. К. на 55 години и 34-годишният С. Е. не били рецидивисти и затова лежали на лек режим в затворническото общежитие “Разделна” край Варна. Работели на външни обекти в морската столица. Тъй като имали собствени връзки с пласьори, двамата се договорили да си разпределят снабдяването на другите затворници. К. К. поел доставките на марихуана и хероин, а С. Е. - на метамфетамин и други синтетични дроги. Отделно К. К. продавал и рязан тютюн за пушачите. Двамата се уговорили с други затворници да крият донесените наркотици, да ги дават по тяхно нареждане на клиенти и да записват в тефтери. Целта била да няма преки следи и при провал да бъдат хващани само мулетата.

В края на септември надзиратели заловили тефтер и открили тайник с 80 пакетчета с хероин, метамфетамин и марихуана. Подозренията паднали върху едно от мулетата и К. К. му дал пари, за да си затваря устата. Около 10 дни дилърите били следени и К. К. бил заловен с пратка от 64 пакета с 1,7 кг нелегален тютюн.
Ако вината на двамата бъде доказана в съда, те могат да получат нови присъди от 5 до 15 г. затвор.

Коментари

Задължително поле