Съдят за сводничество 50-годишен "абонат" на Пловдивския затвор

Снимка: Архив

Районна прокуратура-Пловдив внесе във вторник обвинителен акт спрямо 50-годишния Калин В. за сводничество, склоняване на жени към проституция и за набиране и транспортиране на лица с цел да бъдат използвани за развратни действия при условията на опасен рецидив. Делото е насрочено за разглеждане в Районен съд-Пловдив през месец февруари 2017 г., а повдигнатите срещу Калин В. обвинения са за престъпления по чл.155, ал.5, т.3 и т.5, вр. с ал.3, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал.1,буква "А" и по чл. 159г, пр. 1, вр. чл. 159а, ал.2, т.6, вр. ал.1, вр. чл. 29, ал.1, буква "А" от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е бил вече веднъж осъждан за сводничество и освободен от затвора през юли 2015 г., когато излежал наказанието си "лишаване от свобода". След като напуснал затвора, Калин В. започнал да публикува в различни интернет сайтове обяви за предлагане на компаньонки за сексуални услуги. Той посочвал мобилен телефон, на който клиентите да се обаждат. В обявите включвал снимка на момиче и изброявал предлаганите секс услуги, като цената за един час била 100 лева и се увеличавала спрямо поисканите от клиента допълнителни екстри. Поръчките приемал той или някоя от компаньонките, на която имал доверие. Жените били превозвани до посочени от клиентите адреси с автомобили на обвиняемия. Практиката била част от заработената сума да се поделя между обвиняемия и жената.

По делото е установено, че обвиняемият Калин В. използвал за предоставяне на сексуални услуги три жени, на възраст от 23 г. до 25 г. На 28 май 2016 г. трима турски гражданин се обадили по телефона на Калин В. и поръчали три жени за сексуални услуги. Обвиняемият повикал свой познат, с когото закарали две от жените с автомобил до посочен хотел в центъра на Пловдив. По-късно обаче обвиняемият е бил задържан от полицията. Разпитан в хода на досъдебното производство, той се е признал за виновен. По искане на Районна прокуратура-Пловдив на Калин В. е наложена съдебна забрана за напускане пределите на България. В момента той изтърпява наказание "лишаване от свобода" в затвора по друго дело.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони