Кейти Пери и Орландо Блум се сгодиха Певицата получи годежен пръстен за близо 5 милиона долара

Шофьорът, който удари колата на Шабан Шаулич, бил без книжка

Учени установиха, че депресията ускорява значително стареенето на мозъка

Издъхна жена, подпалила се от отчаяние Драмата се разигра на 14 февруари в стражишкото село Камен

Българка в Атина написа стихотворение за Васил Левски

Почина клошар, подпалил брадата си с цигара 74-годишният несретник е издъхнал в Клиниката по изгаряния в „Пирогов”

Задържаха мъж, подал фалшив сигнал за бомба в хотел в Търново Гостите и персоналът на туристическия обект били изведени от сградата

В. „Комерсиант“: „Газпром“ обмисля построяването на „Турски поток-2“

Спипаха двама 18-годишни, нападнали и ограбили възрастна жена в дома й

Започна операция за контрол на товарните автомобили и автобусите

„Петицата“ е баварец №1 в България Германската компания остава лидер на пазара на луксозни коли

Банките готови за стрес тестовете на ЕЦБ Активите им възлизат на 105,6 млрд. лв., което е ръст със 7,9% на годишна база

Престрелка в туристическия квартал в Ню Орлиънс, петима минувачи са ранени

Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност: Глобалните играчи все още не са готови да поемат отговорностите

„Златна мечка“ за филм от Израел на Берлинале

Съдят кмета на Брезово и трима съучастници за неверни данни в официални документи

Пловдивският районен съд насрочи дело през месец декември срещу кмета на Община Брезово Радньо Манолов и още трима негови съучастници, срещу които прокуратурата внесе обвинителен акт за съставяне на официални документи с отразени неверни обстоятелства в тях в периода от 17 януари 2013 до 21 август 2014 г.

Заедно с каращия втори управленски мандат Радньо Манолов пред Темида ще бъдат изправени бившият зам.-кмет на Брезово Димитър Томов, настоящият секретар на общината Стойна Малешкова и посредникът на пенсионно-осигурителна компания Стоянка Стоянова. На кмета, зам.-кмета и секретаря на общината са повдигнати обвинения, че като длъжностни лица са съставили нотариални удостоверения на подписите на заявителите в заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуални партиди от различни пенсионни фондове в друг фонд за ДЗПО (допълнително задължително пенсионно осигуряване). В официалните документи са удостоверени неверни обстоятелства, а именно, че подписите на заявителите са положени или потвърдени пред тях – престъпление по чл. 311 ал.1 във връзка с чл.20 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 150 свидетели и по-голямата част от тях са потвърдили, че не са давали съгласие за прехвърляне на натрупаните им по партидите пари за ДЗПО и не са прехвърляли доброволно средствата ки чрез посредничеството на обвиняемата Стоянка Стоянова, осигурителен посредник на пенсионно-осигурителна компания. Свидетелите разбрали за промяната от писма, изпратени им от осигурително-пенсионните компании, с които ги уведомявали, че е извършено прехвърляне на средствата им в друг фонд чрез заявления, подписани лично от тях. Разследващите установили, че свидетелите не са полагали с нотариална заверка подписите лично пред кмета, заместника му и секретаря на община Брезово, каквото е законовото изискване при прехвърляне на партида от един пенсионен фонд в друг. Тримата обвиняеми удостоверили, че свидетелите лично са положили подписите си пред тях в заявленията, което не отговаря на истината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.