Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Съдят кмета на Брезово и трима съучастници за неверни данни в официални документи

Стойна Малешкова, Димитър Томов и кметът на Брезово Радньо Манолов

Пловдивският районен съд насрочи дело през месец декември срещу кмета на Община Брезово Радньо Манолов и още трима негови съучастници, срещу които прокуратурата внесе обвинителен акт за съставяне на официални документи с отразени неверни обстоятелства в тях в периода от 17 януари 2013 до 21 август 2014 г.

Заедно с каращия втори управленски мандат Радньо Манолов пред Темида ще бъдат изправени бившият зам.-кмет на Брезово Димитър Томов, настоящият секретар на общината Стойна Малешкова и посредникът на пенсионно-осигурителна компания Стоянка Стоянова. На кмета, зам.-кмета и секретаря на общината са повдигнати обвинения, че като длъжностни лица са съставили нотариални удостоверения на подписите на заявителите в заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупаните суми по индивидуални партиди от различни пенсионни фондове в друг фонд за ДЗПО (допълнително задължително пенсионно осигуряване). В официалните документи са удостоверени неверни обстоятелства, а именно, че подписите на заявителите са положени или потвърдени пред тях – престъпление по чл. 311 ал.1 във връзка с чл.20 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на досъдебното производство са били разпитани над 150 свидетели и по-голямата част от тях са потвърдили, че не са давали съгласие за прехвърляне на натрупаните им по партидите пари за ДЗПО и не са прехвърляли доброволно средствата ки чрез посредничеството на обвиняемата Стоянка Стоянова, осигурителен посредник на пенсионно-осигурителна компания. Свидетелите разбрали за промяната от писма, изпратени им от осигурително-пенсионните компании, с които ги уведомявали, че е извършено прехвърляне на средствата им в друг фонд чрез заявления, подписани лично от тях. Разследващите установили, че свидетелите не са полагали с нотариална заверка подписите лично пред кмета, заместника му и секретаря на община Брезово, каквото е законовото изискване при прехвърляне на партида от един пенсионен фонд в друг. Тримата обвиняеми удостоверили, че свидетелите лично са положили подписите си пред тях в заявленията, което не отговаря на истината.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.