Съдят медицинска сестра, теглила пари от картата на починал

Обвиняемата работела в областната болница във Велико Търново и източила 1200 лева от чуждата сметка

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу медицинска сестра, теглила пари от банкова карта на починал пациент. Обвинението срещу медицинската сестра е за това, че във Велико Търново, в периода от 25 до 27 февруари 2019 г. на десет пъти, използвала банкова карта, без съгласието на наследниците на титуляря Кемал Мехмедов. Мария Семова извършила проверки на салдо и транзакции, при които източила сумата от общо 1200 лева чрез АТМ – устройства.

Обвиняемата работела като медицинска сестра в болнично отделение. Кемал Мехмедов бил приет в болничното отделение, като няколко дни по-късно починал в реанимацията на болницата. В личния му багаж имал портфейл и дебитната карта, с наличност 3900 лева. След преместването му в реанимация, сестрата която била нощна смяна, събрала и преместила и багажа му. Тогава видяла и взела банковата карта и листче с ПИН-код.

На следващия ден роднините на Мехмедов дошли да приберат тялото и багажа му, но като се прибрали, установили, че дебитната му карта липсва. На 26.02. блокирали картата. Междувременно обвиняемата изтеглила от банковата сметка на Мехмедов различни суми чрез АТМ-устройства, проверявала салдото и наредила неуспешни тегления.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле