Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Съдят мениджър в „Мобилтел“ за присвояване на телефони за 265 196 лева

В Пловдивския районен съд днес стартира процесът срещу бившия мениджър в „Мобилтел“ Панайот Я., който е обвинен за присвояване на телефони за 265 196 лв. Това според прокуратурата е престъпление по чл. 202, ал.2 и чл. 309, ал. 1 от Наказателния кодекс и в случая става дума за длъжностно присвояване в големи размери, въпреки че част от телефоните са възстановени на мобилния оператор.

Според обвинението Панайот Я., който през 2008 г. бил назначен като „Акаунт мениджър“ в „Мобилтел“, присвоявал мобилни телефони чрез следната схема: обслужвайки голям брой клиенти – юридически лица, подсъдимият имал достъп до техните данни и изготвял неистински договори за закупуване на мобилни апарати на лизинг.

После ги подписвал от името на клиента и въз основа на тях оформял съответната заявка. В качеството му на акаунт мениджър получавал посочения в договора мобилен апарат, след което го присвоявал за себе си. На подсъдимия Панайот Я. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.