Съдят млад шофьор за смъртта на пътничка

20-годишен шофьор ще бъде съден за смъртта на пътничка при катастрофа, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура. Според обвинителния акт Галин Р., който имал едва 9 месеца стаж зад волана, предизвикал произшествието от самонадеяност.

На 6 февруари в района на община Аксаково той направил опит да изпревари товарен автомобил, но колата му поднесла по мокрия асфалт и се блъснала в камиона. От удара купето се деформирало и ламарините притиснали фатално возещата се на задната седалка 29-годишна жена. Часове преди катастрофата Галин откарал нея и братовчед си до Варна. Автомобилът му не бил изправен, установило разследването.

Седмица преди инцидента една от гумите се спукала и Галин я сменил с резервната, която не била годна за експлоатация, тъй като била 20-годишна и различна от останалите три. Младият мъж обаче отлагал покупката на нова гума. За краткото време, в което бил правоспособен водач, той успял да се сдобие с наказателно постановление за нарушение на Закона за движение по пътищата, посочват от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле