Порой наводни Карлово

Пожарът в ТЕЦ „Марица изток” е овладян

Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на пенсиите от 1 юли

Проверяват къщи за гости в Сепарева Баня

Сандански е домакин на конкурс за красота

Енджи Касабие с още един аборт след загубата на близнаците

Арестуваха издирван за изнасилване мъж в Елин Пелин

Градушка с размера на портокал падна в Сърбия

Взрив във военен склад в Казахстан наложи евакуация на населението

НАСА потвърди откритието на високо съдържание на метан в атмосферата на Марс

Пожар гори в ТЕЦ „Марица Изток 2” МВР: Няма данни за пострадали и загинали хора

Йоанна Драгнева в очакване

Над 40 трафиканти бяха арестувани в цяла Европа през 2017 г. при международната операция „Халифакс”

Президентът Радев в Женева: Защитата на човешките права е непостижима без дълготраен мир и устойчиво развитие

Бременната Златка и Благо Джизъса станаха поети Феновете им ги оплюха

Съдят мъж, източил картите на роднини

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт и предаде на съд 33-годишния Янко Стефанов, който източил две дебитни карти на свои братовчеди, които намерил, докато им гостувал. Според Наказателния кодекс може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на неправомерно изтеглените суми, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Янко от град Суворово гостувал на роднините си от шуменското село Друмево на 15 февруари. Когато си тръгвал уж намерил до оградата им калъфче с документи, а в него били две дебитни карти. За негов късмет вътре имало и листчета с ПИН-кодове.

На 19 февруари Янко отишъл в Шумен и изтеглил от двете карти 210 лева. Качил се на автобус и отпътувал към Суворово, където живеели родителите му. Дал двете карти на майка си и я пратил да пазарува с тях. Тя купила продукти за 7 лв. и казала на сина си, че в картите няма повече пари. Янко ги изгорил в печката заедно с калъфчето.

След ден съпругът на братовчедката му решил да отиде до Шумен, за да тегли пари, но не намерил картите. Сетили се, че в дома им не е идвал чужд човек, освен братовчеда. Проверка в банките показала, че парите от картите са източени. При разпит Янко признал, но се оправдал, че не знаел собственика на картите и смятал, че има право да ги ползва. Той е осъждан, безработен и неграмотен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.