Съдят мъж, нападнал медицинска сестра в Петрич

Съдът в Петрич

Районна прокуратура – Петрич е внесла в съда предложение за освобождаване на наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78А от НК на С.Д., обвинен за извършено медицинска сестра в болнично заведение в града.

Около обяд на 21 октомври 2019 г. бабата на обвиняемия Д. – 72-годишната Н.Д., се почувствала зле и била докарана от чичо му С.А. във Филиала за спешна медицинска помощ в Петрич. Още пред болничното заведение придружителят й се държал агресивно с намиращи се наоколо свидетели – викал и настоявал за оказване в спешен порядък на неотложна медицинска помощ.

Дежурният медицински екип с помощта на носилка свалили възрастната пациентка от автомобила и я отвели в шокова зала. Било й измерено кръвно налягане и поставена венозна инжекция. Медицинската сестра – С.Г., заедно с шофьора на линейка, поставили носилката с Н.Д., на подвижна количка, за да я съпроводят към приемния блок на болницата на първия етаж.

Междувременно обвиняемият Д. се присъединил към роднините си, които подпомагали дежурния екип в превозването на баба му, тежаща около 140 кг. Той се обърнал с крясъци към сестрата да направи нещо, а след това я ударил с ръка по рамото. Осъзнал какво е направил, С.Д. по най-бързия начин напуснал болницата.

Пострадалата от действията на обвиняемия медицинска сестра подала сигнал за посегателство върху нея.

Предстои делото срещу обвиняемия С.Д. да продължи в съда.

Коментари

Задължително поле