Съдят насилник, опитал да убие бивша съпруга

Снимка: Архив

Монтирал GPS под кола, за да я следи, купил си и два пистолета

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд домашен насилник, който опита да убие съпругата си след преследване на пътя. 31-годишният Нилгин А. е предаден на съд за четири престъпления, като най-тежкото е опитът да за убийство при условията на домашно насилие, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна. Той ще отговаря и за хулиганство при управление на автомобил, за закана с убийство и за държане на преправен газов револвер без разрешение. Подсъдимият е в ареста от м.май тази година и вече е преведен в затвора в Ловеч.

Нилгин и пострадалата шуменка имали три деца. Съжителство им било съпътствано от системно физическо и психическо насилие, мъжът забранявал на жена си да работи, разрешавал й да се среща само с най-близкия семеен кръг. След системна употреба на алкохол проявявал ревност и демонстрирал безгранична доминация в семейните отношения. Съпругата го напускала неколкократно, връщала се при родителите си и след молби от страна на Нилгин отново се завръщала при него.

На 31 май 2018 г. жената се изнесла окончателно, а на 14 февруари т.г. се развели по взаимно съгласие, като родителските права били предоставени на майката.

През май и април тази година подсъдимият започнал да следи бившата си съпруга, която пътувала до работа със свой съсед. На 14 май Нилгин купил GPS-устройство за проследяване и го монтирал под колата на съседа, за да може да знае във всеки момент къде се намира колата му.

На 20 май Нилгин се срещнал с бившата си съпруга и поискал да се съберат. Направил опит насила да я качи в колата си, но не успял. Купил газ-сигнален револвер, който повредил при опит да го манипулира. На следващия ден си купил газов револвер, успял да го преправи и да произведе пробен изстрел.

На 22 май предприел преследване на автомобила, управляван от съседа, в който пътувала и бившата му жена. Препречил пътя на колата.

За да преустанови действията на бившия си мъж, жената слязла и отишла до автомобила на Нилгин. Тогава той произвел 3 изстрела към главата й. Жената паднала на земята. Съседът отишъл да й помогне, а Нилгин започнал да го псува и го заплашил с убийство. Произвел още един изстрел и потеглил. След като излязъл от Шумен, изхвърлил оръжието и боеприпасите. Предал се сам в полицията в Разград.

Коментари

Задължително поле