На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Съдят Община “Родопи” за 560 000 лв. неустойка

Община “Родопи”, включваща 19 селища около Пловдив, е застрашена да плати 560 000 лв. неустойка на частна фирма, която е завела дело в Арбитражния съд заради неизпълнени клаузи по договор с общинска фирма СО “Спектър” ЕАД за приемане на строителни отпадъци в село Първенец. То е единственото лицензирано сметище за строителни отпадъци на територията на област Пловдив, а договорът е подписан през април 2016 г. от вече бившия изпълнителен директор на общинската фирма Милко Бакалов, който е член на ПП “Обединени земеделци”.

Една от клаузите в съставения от частната фирма-клиент договор гласи, че възникнали спорове ще се решават в едноинстанционно производство в Арбитражен съд в Пловдив. През юни и юли 2016 г. в две поредни писма клиентът прави запитване за датата и часа, в които да извози строителни отпадъци. Директорът на общинската фирма е получил писмата на ръка, за което лично се е подписал, но не им е отговорил. Това автоматично е довело до нарушаване на договора и клиентът завежда регресивен иск в Арбитражния съд на стойност 560 000 лв. Делото е насрочено за 16 януари 2017 г., за което Община Родопи като единствен акционер на дружеството е уведомена на 27 декември 2016 г. Исканата сума е непосилна за общинската фирма, а за погасяването й няма да стигнат дори и апортираните в капитала й имоти на Община “Родопи”, която до момента по това дело е изхарчила 37 000 лв.

Междувременно са били установени нередности в СО “Спектър” ЕАД, ОбС-Родопи назначава пълна ревизия за последните години, а Милко Бакалов е отстранен от директорския пост. В момента обаче Бакалов съди общината за неправомерно уволнение, а кметът на Община Родопи Пламен Спасов (ГЕРБ) търси за помощ и съдействие по скандалния казус омбудсмана Мая Манолова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.