Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Съдят Община „Родопи“ за 560 000 лв. неустойка

Община „Родопи“, включваща 19 селища около Пловдив, е застрашена да плати 560 000 лв. неустойка на частна фирма, която е завела дело в Арбитражния съд заради неизпълнени клаузи по договор с общинска фирма СО „Спектър“ ЕАД за приемане на строителни отпадъци в село Първенец. То е единственото лицензирано сметище за строителни отпадъци на територията на област Пловдив, а договорът е подписан през април 2016 г. от вече бившия изпълнителен директор на общинската фирма Милко Бакалов, който е член на ПП „Обединени земеделци“.

Една от клаузите в съставения от частната фирма-клиент договор гласи, че възникнали спорове ще се решават в едноинстанционно производство в Арбитражен съд в Пловдив. През юни и юли 2016 г. в две поредни писма клиентът прави запитване за датата и часа, в които да извози строителни отпадъци. Директорът на общинската фирма е получил писмата на ръка, за което лично се е подписал, но не им е отговорил. Това автоматично е довело до нарушаване на договора и клиентът завежда регресивен иск в Арбитражния съд на стойност 560 000 лв. Делото е насрочено за 16 януари 2017 г., за което Община Родопи като единствен акционер на дружеството е уведомена на 27 декември 2016 г. Исканата сума е непосилна за общинската фирма, а за погасяването й няма да стигнат дори и апортираните в капитала й имоти на Община „Родопи“, която до момента по това дело е изхарчила 37 000 лв.

Междувременно са били установени нередности в СО „Спектър“ ЕАД, ОбС-Родопи назначава пълна ревизия за последните години, а Милко Бакалов е отстранен от директорския пост. В момента обаче Бакалов съди общината за неправомерно уволнение, а кметът на Община Родопи Пламен Спасов (ГЕРБ) търси за помощ и съдействие по скандалния казус омбудсмана Мая Манолова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.