Съдят пиян земеделец, опитал да подкупи пътни полицаи

Снимка: Архив

Мъжът е осъждан, ще дочака процеса си в затвора

Земеделски производител от Бяла е предаден на съд за опит да подкупи полицаи, за да не го проверят за употреба на алкохол, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура.

На 9 септември миналата година 44-годишният Димитър Г. пришпорвал автомобила си по улиците на Бяла. Пътен патрул го погнал заради превишената скорост. След кратко преследване Димитър спрял. Лъхал силно на алкохол, но отказал да се подложи на тест с дрегер.

Предложил "да оправи нещата", бръкнал в джоба си и хвърлил на пода в патрулката две банкноти от 100 и 50 лв., след което попитал стигат ли парите. Служителите на реда обаче не приели подкупа и го задържали.

Оказало се, че земеделецът е извършил престъплението в изпитателния срок на предходна присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Тя му била наложена през 2018 г., когато пак бил засечен да кара с над 1,2 промила. Преди това Димитър е бил осъждан и за хулиганство, уточниха от прокуратурата. Подсъдимият е задържан под стража и ще дочака процеса си във врачанския затвор.

Ако Варненският окръжен съд го признае за виновен, той може да получи наказание до 10 г. лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева.

Коментари

Задължително поле